OMG

Nieuwe oudste vrouw ter wereld is deze bijzondere Jamaicaanse vrouw van 117 jaar

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe oudste vrouw ter wereld is deze bijzondere Jamaicaanse vrouw van 117 jaar

Violet Mosse-Brown heeft met haar 117 jaar en 137 dagen de titel van oudste vrouw ter wereld overgenomen. De oudste vrouw was eerst Emma Morano, maar zij overleed dit weekend in haar huis in Italië op de leeftijd van 117 jaar en 137 dagen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harde werker

Violet Mosse-Brown werd op 10 maart 1900 geboren en leeft nog steeds in hetzelfde huis in Jamaica waar ze werd geboren. De vrouw heeft gewerkt op suikerplantages en als dienstmeisje. Uiteindelijk kreeg ze de mogelijkheid om haar eigen grond te kopen. Ze ging daar haar eigen suikerriet verbouwen. Ze moest twee dagen met de geoogste suikerriet lopen naar een dorp waar ze deze kon verkopen.

ondernemer

Dat was niet het enige werk wat deze ondernemende vrouw in haar leven deed. Ze opende ook nog de enige bakkerij in het dorp. Daarnaast was ze actief als muzieklerares, naaister en zeer betrokken bij haar Kerk. Toen haar man in 1997 overleed, nam ze zijn werk als administrateur van een begraafplaats over. Dit werk bleef ze doen tot haar honderdste.

oudste persoon

Veel mensen willen natuurlijk weten wat haar geheime formule is voor het bereiken van deze bijzondere leeftijd. Zelf zegt ze zo oud te zijn geworden door het bestuderen van de Bijbel. Maar het kan ook deels komen door haar goede genen. Haar ouders werden beiden 96 jaar en haar zoon is op dit moment ook al 97 jaar.

dieet

Violet Mosse-Brown volgt geen bijzonder dieet. Haar verzorgster vertelt aan een lokale krant dat de oude vrouw erg van vis, koeienpoten en mango's houdt. Ze eet geen varken of kip en laat drank ook liever links staan.

De volgende oudste persoon is de Japanse Nabi Tajima die op dit moment 116 jaar en 256 dagen oud is.

Ster advertentie
Ster advertentie