OMG

FOTO'S: vader woedend op witte dochter die met donkere jongen naar schoolbal ging

  1. Newschevron right
  2. FOTO'S: vader woedend op witte dochter die met donkere jongen naar schoolbal ging

We leven in 2017, de apartheid zou achter de rug moeten zijn en je zou verwachten dat gemixte relaties in onze multiculturele wereld inmiddels ook geaccepteerd worden, maar helaas is het tegendeel waar. De witte Amerikaanse Anna Hayes ging met haar donkere vriend Phillip Freeman naar het schoolbal en hoeft nu van haar vader nooit meer bij hem thuis langs te komen.

De vader van Anna schrijft in de appjes: "Ga maar bij die negers wonen" en "Ga maar de hoer uithangen en laat mij met rust," voegde hij daar nog aan toe. De vader van Anna wist niet eens dat Phillip gewoon een goede vriend van Anna is. Hij is niet haar lover.

Anna heeft sinds 2013 al een relatie met een andere (witte) jongen, maar ging gewoon naar het schoolbal met haar goede vriend Phillip. Phillip heeft de appjes van Anna's vader gedeeld op Facebook en voor hij het wist gingen ze compleet viral.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anna woont al jaren niet meer bij haar vader en misschien is dat maar beter ook. Dat is ook waarom hij dacht dat Phillip haar lover was. Anna vertelde Buzzfeed dat ze het onvoorstelbaar vindt dat haar vader iemand zo intens kan haten wegens zijn huidskleur.

Inmiddels neemt Anna het trouwens ook op voor haar vader, omdat hij van alle kanten bedreigd wordt via Facebook. Ze verzoekt mensen om haar vader en zijn ex-vrouw NIET te benaderen via hun socials: "Er is een vreedzame en nette manier waarop je kunt opkomen voor hetgeen waar je in gelooft. Door iemand te bedreigen of uit te schelden, ben je net zo verkeerd bezig als mijn vader", aldus Anna.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie