OMG

Domme kentekendief legt buit onder kerstboom

foto: Twitter polermelocentzu / Jelle v. Heerikhuize
  1. Newschevron right
  2. Domme kentekendief legt buit onder kerstboom

Als dief probeer je natuurlijk zo min mogelijk op te vallen en zo sneaky mogelijk te werken, maar een kentekendief uit Ermelo (Gelderland) deed precies het tegenovergestelde. Midden in de nacht stal hij de kentekens van een politieauto. Hij dacht dat hij niet gezien was, maar een uur later zat hij al in een cel op het plaatselijke politiebureau.

bewakingscamera

De kentekendief had zijn actie niet echt goed voorbereid. De politieauto stond namelijk in het centrum van Ermelo, omgeven door meerdere bewakingscamera's. Terwijl de kentekendief op zijn gemakje de kentekenplaten van de politieauto afschroefde, werd hij vol in zijn gezicht gefilmd door de camera's. De dader had niets in de gaten.

kerstcadeau?

Dankzij de camera's wisten de agenten al snel wie hun kentekenplaten gestolen had. Tijd om de dief een nachtelijk bezoekje te brengen. Meestal proberen dieven hun buit zo goed mogelijk te verstoppen, maar de agenten hoefden dit keer niet uitgebreid te zoeken. De dader had de kentekenplaten gewoon onder zijn kerstboom gelegd. Je zou bijna denken dat iemand ze cadeau zou krijgen. De dader werd opgepakt en moest de nacht in de cel doorbrengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie