OMG

Vrouw accepteert mannelijke overbeharing bij zichzelf

foto: SWNS
  1. Newschevron right
  2. Vrouw accepteert mannelijke overbeharing bij zichzelf

Overbeharing...je kan er misschien grappen over maken, zoals weerwolfje en behaarde aap, maar de 33-jarige Leah Jorgensen heeft echt een ziekte. De vrouw uit Wisconsin heeft Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS), waardoor ze kampt met de mannelijke vorm van lichaamsbeharing. De Amerikaanse dame is er heel lang mee gepest, maar durft nu eindelijk aan de buitenwereld te laten zien hoe haar lichaam eruitziet zonder dat er een scheermes aan te pas komt.

minder waard

Leah schoor alle dikke, donkere lichaamshaar er ooit wel af. "Ik schaamde me en voelde me minder waard dan andere vrouwen." Maar nu ze heeft besloten het te laten voor wat het is, voelt de vrouw zich eigenlijk onverwacht goed en juist gesterkt.

Auto-ongeluk

In 2015 raakte Leah betrokken bij een auto-ongeluk, waardoor haar kleding opengeknipt moest worden. Het was voor het eerst dat ze haar lichaamsbeharing noodgedwongen aan anderen moest laten zien. Maar juist die gebeurtenis zorgde voor het besef dat ze gewoon als mens werd gezien in plaats van iemand die overbehaard is. Niet lang daarna kwam Leah een guy tegen die haar accepteerde zoals ze is. Ook dat zorgde ervoor dat een groot deel van haar onzekerheid werd weggenomen.

Ster advertentie
Ster advertentie