OMG

Zit je er een beetje doorheen? Ga dan naar een concert!

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. Zit je er een beetje doorheen? Ga dan naar een concert!

Het is natuurlijk altijd cool om je favoriete artiesten live te zien, maar vaak houden de hoge prijzen je toch tegen om naar een concert te gaan. Misschien is het toch geen slecht idee om je laatste centjes bij elkaar te rapen. Uit een onderzoek van het Britse evenementenbedrijf O2 en de Goldsmith's University is namelijk gebleken dat je je blijer voelt en zelfs langer kunt leven als je vaak naar concerten gaat.

een beter gevoel

Voel je je een beetje down, dan zou een concert kunnen helpen. Uit het onderzoek is gebleken dat je stemming na twintig minuten al met 21 procent is verbeterd. Ook voel je je dan al 25 procent beter tegenover jezelf en naar anderen toe. Een concert duurt meestal anderhalf tot twee uur, dus kan je nagaan hoe goed je je erna voelt?

langer leven

Volgens Patrick Fagan, een expert van de Goldsmith's University, kunnen concerten zelfs zorgen voor een langer leven. "Ons onderzoek laat zien dat deze evenementen een impact hebben op je gevoel. Vooral als je echt elke twee weken gaat. Elke twee weken (of in ieder geval regelmatig) naar een concert gaan, zorgt er zelfs voor dat je bijna tien jaar langer leeft."

Dus, heb je het gevoel dat je bankrekening huilt nadat je kaartjes voor Beyoncé en Jay-Z hebt gekocht? No worries, je hebt (volgens het onderzoek) een decennium langer de tijd om dat bedrag weer terug te verdienen.

Ster advertentie
Ster advertentie