STER Advertentie
STER Advertentie

Tinderdate verfde gratis haar huis en een ander betaalde haar vakantie

Maandag 11 juni 2018 - 16:41 uur

|

Door:

Burç

Hoe meer likes, meer swipes, hoe beter alles is. Met je smartphone kan je tegenwoordig bijna alles doen en bijna alles lijkt een spelletje geworden. Zelfs daten.

Dates fixen alles

In de documentaire Game of Phones vertelt een vrouw dat ze haar hele huis gratis heeft laten verven door een man die ze tegenkwam op Tinder. Een andere man heeft de hypotheek van haar nieuwe huis gefixt. Ze is zelfs wezen duiken, kiten en zelfs op vakantie geweest naar Spanje! "Op een gegeven moment werd het voor mij een soort sport om alles voor mij te laten doen. (..) Ik moest er alleen voor zorgen dat ik niet twee dates in hetzelfde huis had werken", zegt ze rond de 28ste minuut in de docu die op NPO 2 werd uitgezonden. "Ik ben oprecht verbaasd hoe makkelijk mannen dingen voor vrouwen doen."

game of phones3

Gamification

Daten is niet het enige element op je smartphone waardoor het hele leven een spelletje wordt. Navigatieapps laten je snoepjes verzamelen, je fixt likes op Instagram en die snapstream van Snapchat is ook goed voor je reputatie. We zijn bewust en onbewust onderdeel van één grote gamingwereld en dat noemen ze gamification. Bijna alle apps maken gebruik van gamification, maar hoe ver gaat het? In China best ver, want in 2020 gaan ze daar een socialscore invoeren, een soort reputatiescore in het echte leven.

Reputatiescore

Met de reallife-reputatiescore kan iedereen in China straks zien hoe netjes jij bent en dat is best schokkend. De eerste mensen met een lage score mogen dit jaar al niet meer de trein in, omdat ze zich hebben misdragen en daardoor een slechte reputatie hebben. Om die reputatie hoog te houden moet je je dus gedragen. Als je bijvoorbeeld een meisje of jongen leuk vindt, dan kunnen je ouders zien wat zijn of haar reputatie is. Dus als je crush foute vrienden heeft of vaak te hard rijdt, dan kun je het waarschijnlijk schudden. Handig hè, zo'n smartphone?

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"