STER Advertentie

Het aangrijpende verhaal van een eenzame oude man die dagelijks een biertje kwam drinken

Het aangrijpende verhaal van een eenzame oude man die dagelijks een biertje kwam drinken
facebook/poweroflove

Woensdag 13 juni 2018 - 19:00 uur

Een oude man die John heet kwam dagelijks langs in de kroeg van Benjamin Lopez. Hij zat dan helemaal alleen en drinkt een paar biertjes voordat hij weer vertrekt. De eigenaar vond het opvallend en besloot daarom een praatje te maken met zijn klant. Dat trieste verhaal wat hij te horen kreeg deelde hij op Facebook en dat bleek een positief effect te hebben op John.

Eenzaam

Benjamin ontdekte tijdens het gesprek dat John helemaal alleen is. Alle familieleden van John zijn inmiddels overleden. Hij verloor zijn ouders en zijn broer en zelf heeft hij nooit een gezinnetje gehad. Hij leeft een eenzaam bestaan waarin bijna nooit iemand een praatje met hem maakt.

Bier, broodjes en dagjes uit

Het verhaal van John ging viraal op Facebook en sindsdien stromen er berichtjes binnen die Benjamin aan John laat lezen. Het café heeft er ook iets moois aan overgehouden. Er komen geregeld mensen om een praatje met John te maken en hem te trakteren op biertjes en broodjes. "Het is geweldig", zegt Benjamin. "Naast alle biertjes die hij aangeboden krijgt, zijn er ook mensen die dagjes uit organiseren waar John nieuwe mensen kan ontmoeten."

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.37858-het-verhaal-van-een-eenzame-oude-man-die-dagelijks-een-biertje-kwam-drinken"}