OMG

Vrouw geeft borstvoeding, wordt gevraagd zichzelf te bedekken en gaat viraal

foto: Facebook: Carol Lockwood
  1. Newschevron right
  2. Vrouw geeft borstvoeding, wordt gevraagd zichzelf te bedekken en gaat viraal

Een Amerikaanse vrouw is afgelopen week viraal gegaan met haar reactie op een man die niet wilde aanzien hoe ze haar baby borstvoeding gaf. De man vroeg of de moeder zichzelf wilde bedekken, waarna ze erg letterlijk reageerde. Ze pakte een dekentje en legde dat niet over haar borst, maar over haar hoofd.

Borst afschermen

Het incident gebeurde toen fulltime moeder Melanie Dudley (34) met haar man, vier maanden oude baby en vierjarige tweeling op vakantie was in het Mexicaanse Cabo San Lucas. De vrouw uit Texas was verbijsterd toen een wildvreemde man vroeg of ze haar borst kon afschermen. ''Ik ben normaal gesproken heel onopvallend, maar we zaten achterin een restaurant'', zegt ze tegen nieuwssite Yahoo.

Gedeelde foto

Ze vroeg haar man om een doekje, dat ze spontaan over haar hoofd gooide. Hij maakte er een foto van, waarna een kennis deze op Facebook deelde. Het bericht verzamelde tot nu toe bijna 110.000 likes en werd 195.000 keer gedeeld. Dudley kreeg naar eigen zeggen een aantal negatieve reacties, maar vooral ook positieve respons. Ze hoopt dat andere moeders kracht putten uit haar actie. ''Borstvoeding geven is al moeilijk genoeg. Met dit soort verzoeken moeten we ons niet bezig hoeven houden.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie