OMG

Prekende pastor gebeten door giftige slang in slangenkerk: "Het is Gods wil"

  1. Newschevron right
  2. Prekende pastor gebeten door giftige slang in slangenkerk: "Het is Gods wil"

Naar eigen zeggen zijn ze een normaal gezin, maar de mensen in hun omgeving vinden hun gezamenlijke hobby toch iets vreemder. De familie Coots staat aan het hoofd van een van de weinige slangenkerken die nog over is in Amerika. In de eerste aflevering van de YouTube-docu My Life Inside: The Snake Church laat de pastor ongewild zien hoe risicovol dit geloof is, wanneer een van de slangen hem aanvalt.

Uitverkorene

De kerkgemeenschap gelooft dat slangen houden hoort bij preken en als je gebeten wordt, het Gods keus is om je te laten overleven of niet. Medische hulp hoort in dit geval niet bij hun geloof.

"Als je gebeten wordt en je lijdt, dan heb je iets niet goed gedaan. Of je hebt je niet gehouden aan de regels van God of je hebt niet gedaan wat hij wilde." [...] Ik heb vaker geleden, ik ben vaker zo erg opgezwollen na een beet, dat ik onherkenbaar was. En dat was elke keer, omdat ik niet luisterde naar de stem van God."

Dodelijke beet

De 23-jarige Cody nam het stokje over als pastor, nadat zijn vader overleed aan een dodelijke beet van een ratelslang. "Hij was binnen vijf minuten na de beet dood", vertellen zijn zussen voor de camera. "Cody wilde zijn vader niet opvolgen, maar hij respecteerde de gemeenschap genoeg om het wel te doen", legt zijn moeder uit.

Getrouwd

Niet iedereen in de familie is fan van het slangenritueel. Cody's vrouw Brittany had niet eerder gehoord van de kerkgemeenschap, voordat ze een relatie kreeg met hem. Ondanks dat ze met elkaar trouwden en kinderen kregen, heeft zij het niet compleet geaccepteerd. "Soms denk ik dat Cody de slangen voor mij en de kinderen stelt."

Slangenaanval

Brittany zegt dat ze zich constant zorgen maakt of Cody niet gebeten wordt tijdens een mis en die zorg is niet ongegrond. Nadat de man een poos heftig in de kerkmicrofoon heeft geschreeuwd met verschillende slangen in de hand, toont één van de dieren zijn ontevredenheid. Hij trekt zijn kop in, sist en raakt de man pijlsnel in zijn oor. Ondanks de aanval gaat de pastor door totdat hij zich echt onwel voelt worden. Of hij zich laat afvoeren naar het ziekenhuis, moet te zien zijn in een vervolgaflevering van My Life Inside: The Snake Church.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie