OMG

Droomvacature: boeken verkopen in luxeresort op de Malediven

  1. Newschevron right
  2. Droomvacature: boeken verkopen in luxeresort op de Malediven

Zo af en toe delen we op FunX een vacatures die bijna te mooi lijken om waar te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van betaald chocolade proeven, als whiskeytester de wereld rondreizen of achtbanen testen? Nu is er een andere vacature vrijgekomen die zeker in het rijtje van droombanen thuishoort: een baan in een boekenwinkel op een luxeresort op de Malediven. En dat betekent dus dat dit je uitzicht is:

Boeken

Het resort, dat op 45 minuten vliegen van de Maledivische hoofdstad Male ligt, zoekt een gepassioneerde boekenwurm die voor minimaal drie maanden op een afgelegen eiland wil werken. Het enige dat je moet kunnen is gasten van jong en oud enthousiasmeren om te gaan lezen. Daarnaast moet je cursussen creatief schrijven aan de gasten geven.

Rijke mensen

De vacature is afkomstig van uitgeverij Blackwell. Zij willen hotelgasten van luxeresorts meer aan het lezen krijgen. In een interview met The Guardian vertelt een woordvoerder dat het een trend is om rijke hotelgasten te voorzien van goed leesmateriaal: "Het is een niche in een niche om kwaliteitsboeken aan superrijke mensen te verkopen, maar ze beginnen de charme van een goed boek te waarderen."

Resort

Oké, het loon ligt wel een beetje heel erg aan de lage kant, maar je krijgt er wel een uniek verblijf vlakbij het resort voor terug. Voor een kamer op het extreem luxe resort betaal je tussen de 2000 en 26.000 (!!) dollar. In hoeverre je nou echt kunt relaxen in dit paradijs, is onduidelijk, maar mocht je toch geïnteresseerd zijn, dan vind je hier meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie