OMG

School in VS vraagt ouders toestemming voor slaan kinderen

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. School in VS vraagt ouders toestemming voor slaan kinderen

Iets vragen kan natuurlijk nooit verkeerd zijn. Een 'nee' heb je en een 'ja' kun je krijgen. Maar wat als je nou een heel vreemd verzoek hebt? Zo vragen leraren aan ouders van leerlingen of zij toestemming geven voor het slaan van hun kind. Het gaat hierbij om scholieren tussen de vijf en vijftien jaar oud op een school in het Amerikaanse Georgia.

slaan met een stuk hout

Een tik met de hand? Nee, dat is waarschijnlijk te laag gegrepen. Slaan met een stuk hout van ongeveer zestig centimeter is voor de school in de VS wat meer op z'n plaats. Het stompen op de kont neemt plaats als de kids drie keer op rij een regel overtreden. Niet voor iedereen hun neus, maar achter gesloten deuren in een kantoor. Dit schrijft Georgia School for Innovation and the Classics (GSIC) in een brief aan de ouders, meldt BBC.

discipline

Georgia is een van de twintig staten in de VS waar er geweld als straf gebruikt mag worden. Voorlopig heeft een derde van de ouders toestemming gegeven voor de lijfstraf op de school. Leerlingen die niet geslagen mogen worden, worden gestraft door middel van een schorsing. ''Op deze school nemen we discipline erg serieus'', aldus Jody Boulineau, toezichthouder op de school. ''Het is gewoon een extra tool die we kunnen gebruiken om de discipline hier aan te scherpen.''

Ster advertentie
Ster advertentie