OMG

Babylijkje vijf jaar lang in stationskluis bewaard door Japanse vrouw

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Babylijkje vijf jaar lang in stationskluis bewaard door Japanse vrouw

In Tokio heeft een 49-jarige Japanse werkloze vrouw haar doodgeboren baby jarenlang in een kluis verstopt op een metrostation. Ze gaf zichzelf reeds aan bij de politie, nadat ze uit huis was gezet. Ze vertelde op het bureau dat ze het lijkje vier of vijf jaar geleden verborgen heeft, omdat ze in paniek was geraakt.

Paniek

Niemand verwacht de dood bij het krijgen van een kind. Ook de 49-jarige vrouw niet. ''Ik raakte in paniek toen mijn kindje dood bleek bij de geboorte. Ik bewaarde het lichaampje, omdat ik er niet over kon beschikken'', zei ze bij haar arrestatie tegen de politie. Onder welke omstandigheden de vrouw toentertijd is bevallen, is nog niet duidelijk. En of haar familie ervan afwist, wordt op dit moment onderzocht.

Zware depressies

Volgens experts kan een doodgeboren baby zware depressies veroorzaken. ''Het is duidelijk dat de vrouw leed aan een enorm verdriet en dat dit een traumatische gebeurtenis voor haar was'', aldus een geboorteconsulent tegen de BBC.

Kluis betalen

Al die jaren betaalde de Japanse vrouw omgerekend ruim anderhalve euro per dag voor het kluisje. Mochten we van vijf jaar uitgaan, is dat uitgerekend zo'n kleine 3000 euro.

Ster advertentie
Ster advertentie