OMG

Meisje (6) zorgt al twee jaar voor verlamde vader nadat moeder hen verliet

foto: gfycat/loneglamorouskrill
  1. Newschevron right
  2. Meisje (6) zorgt al twee jaar voor verlamde vader nadat moeder hen verliet

Tian Haicheng (40) uit Ningxia in China kreeg 2,5 jaar geleden een ongeval, raakte hierbij verlamd en zit sindsdien in een rolstoel. Een paar maanden later werd hij door zijn vrouw - met wie hij zeven jaar getrouwd is - verlaten. Hun 6-jarige dochter Jia Jia is degene die nu voor hem zorgt. En dat ook nog eens zonder te klagen.

verlaten

Een taxi waarin Tian zat, raakte in maart 2016 van de weg en reed met hoge snelheid een berm in. Nadat hij er een verlamming aan overhield, werd het voor zijn vrouw uiteindelijk teveel. Ze ging ervandoor met hun zoontje, maar niet met hun dochter. Het 6-jarige meisje bleef achter met haar vader. ''Mijn vrouw zei dat ze een paar dagen naar haar moeder ging, maar ze kwam nooit meer terug'', vertelt Tian aan Yangtzi Evening News. ''Ik heb sindsdien niets meer van haar gehoord. Officieel zijn we niet gescheiden.''

webcast

Dochter Jai Jai is sinds ze vier jaar is de steun en toeverlaat van haar vader. Door middel van een app waarmee je live kan streamen, is in een filmpje te zien hoe Jia Jia haar vader uit bed helpt, eten geeft en verzorgt. De webcast heeft inmiddels bijna een half miljoen fans. Volgens plaatselijke media staat het meisje elke dag om 06:00 uur op om de spieren van haar vader een half uur te masseren. Voor ze naar school vertrekt, zorgt ze ervoor dat hij zich wast en zijn tanden poetst.

Zware taak

Wanneer de kleine Jai Jai eenmaal op school is, letten haar opa en oma op vader Tian. En geloof het of niet, wanneer de kleine meid thuiskomt, neemt ze het 'gewoon' weer over en zorgt ze ervoor dat er avondeten op tafel staat. Ze helpt haar vader om zich door het huis voort te bewegen en hem daarna weer in bed te leggen. De 6-jarige Jai Jai heeft al haar kracht nodig om Tian in en uit zijn bed en rolstoel te tillen. Een erg zware taak zou je denken, maar klagen doet ze niet. ''Ik vind het helemaal niet vermoeiend om voor mijn vader te zorgen.'' En wat ze inmiddels als de beste kan?

''Hem scheren. In het begin wist ik niet hoe ik dat moest doen en sneed ik hem in zijn gezicht. Mijn vader bloedde, maar hij zei dat het geen pijn deed. Intussen ben ik er al heel goed in. Mijn oma zegt dat ik het perfect doe.''

Ster advertentie
Ster advertentie