OMG

Oxford student trouwt met zichzelf na 'gezeur' van ouders

  1. Newschevron right
  2. Oxford student trouwt met zichzelf na 'gezeur' van ouders

Heel leuk dat je keihard aan je carrière werkt, maar wanneer ga je nu eigenlijk trouwen? Dat is kort gezegd wat Lulu Jemimahs ouders constant bleven zeggen tegen hun 32-jarige dochter. Zij was daar wel klaar mee en besloot daarom om haar eigen bruiloft te organiseren. Met wie ze in het huwelijksbootje stapte? Met zichzelf!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouders

Lulu Jemimah is een masterstudent creative writing aan de prestigieuze Universiteit van Oxford. Aan Dailymail vertelt ze dat ze een sterke passie in het leven heeft en vastberaden is om een academicus te worden. Maar haar Oegandese familie heeft hele andere plannen: "Mijn familie is alleen geïnteresseerd in wanneer ik ga trouwen - wat heel belangrijk is in Oeganda - en wanneer ik van plan ben kinderen te krijgen." Haar moeder is altijd aan het bidden voor een goede man voor haar dochter en haar vader schreef op haar zestiende verjaardag alvast een speech voor op haar bruiloft.

Bruiloft

Uiteindelijk besloot Lulu gehoor te geven aan de wensen van haar ouders. "Ik dacht: weet je wat? Bruiloften zijn zo belangrijk hier, dus dan trouw ik maar met mezelf." Ze regelde voor haar 32ste verjaardag een bruiloft in Oeganda met alles erop en eraan. Ze hoefde zelf niks te betalen, want de kosten namen haar vrienden op zich. Een vriend maakte de uitnodigingen, een vriendin betaalde de gehuurde jurk, haar broer bakte de bruidstaart en de ceremonie kon plaatsvinden in de bar van een vriend.

Wie is de bruidegom

Toen haar familie en vrienden de uitnodigingen ontvingen, werd Lulu overspoeld met telefoontjes van mensen die wilde weten wie de bruidegom was. "Ik zei tegen hen dat dat nog een verrassing was." Tijdens de bruiloft legde Lulu in een speech uit waarom er geen bruidegom was, maar de meeste gasten hadden toen al wel begrepen dat het allemaal een grap was.

"Het huwelijk is een expressie van liefde en toewijding, maar hier in Oeganda denken mensen nog steeds dat het de enige manier voor een vrouw is om financiële veiligheid te hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NIET BLIJ

Of ze haar ouders blij heeft gemaakt met het schijnhuwelijk? Niet echt, want ze zijn niet komen opdagen naar de bruiloft. Lulu is later nog wel naar hen toegegaan om de hele situatie uit te leggen. Haar moeder was verward en gekwetst, haar vader begreep er totaal niks van. Lulu hoopt in ieder geval dat ze zich nu 100% kan gaan focussen op haar droom om een academicus te worden.

Ster advertentie
Ster advertentie