OMG

PlayStation 4-bezitters waarschuwen voor crash door bericht met vreemde tekens

foto: Reddit
  1. Newschevron right
  2. PlayStation 4-bezitters waarschuwen voor crash door bericht met vreemde tekens

Gamers die een PlayStation 4 bezitten werden de afgelopen dagen vertroeteld met games zoals de nieuwe FIFA en Call of Duty, maar er schuilt intussen ook een groot gevaar op het PlayStation Network. Op Reddit waarschuwen PS4-bezitters elkaar voor een bericht dat rondgaat en je console kan slopen.

Tekashimodus

In het beruchte bericht dat rondgestuurd wordt, zitten een aantal tekens verwerkt die de PlayStation niet herkent. Na het openen van dit bericht beland de spelcomputer in een soort Tekashi-modus, wat betekent dat de PlayStation 4 eerst vastloopt en daarna steeds opnieuw blijft opstarten.

Hoe voorkom of verwijder ik dit?

Op Reddit wordt geadviseerd om je berichten via de PlayStation Messages-app te openen op je smartphone en daar te verwijderen. Natuurlijk kan je de berichtenfunctie van je PS4 ook beperken tot alleen vrienden via Accountbeheer. Of je zet natuurlijk alle berichten uit.

Geopend, wat nu?

Als je dit rare bericht heb geopend, dan moet je je PlayStation 4 resetten door naar de fabrieksinstellingen opnieuw in te stellen. Er zijn ook mensen die de PS4 in de veilige modus hebben opgestart en op 'Database reconstrueren' hebben gedrukt. Dan wordt je hele harde schijf niet gewist.

Crashen door tekens?

Maar hoe kan een hele PlayStation crashen door een aantal tekens? Hetzelfde gebeurde een tijdje geleden ook met iPhones en Tom Scott legde dat toen duidelijk uit op YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie