OMG

Moordenaar vertelt waar lijk is voor Xbox

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Moordenaar vertelt waar lijk is voor Xbox

Een Amerikaanse man die al sinds 2011 vastzit voor de moord op zijn vrouw, heeft jaren later verteld waar haar stoffelijk overschot lag. Het leverde hem geen vermindering van zijn gevangenisstraf op, maar wel een Xbox.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar is Venus?

Politieagenten bezochten de cel van Doug Stewart nog jaarlijks in de hoop dat de veroordeelde moordenaar zou vertellen waar hij zijn vrouw Venus in 2010 heeft begraven. Ze hebben hem in 2011 op basis van een getuigenverklaring kunnen veroordelen. De getuige vertelde dat Doug hem hem in de periode dat de vrouw verdween, had gevraagd rond te rijden in zijn auto. Dat bleek een truc te zijn om de politie op het verkeerde been te zetten.

Xbox

Het duurde meer dan zeven jaar voordat de moordenaar eindelijk vertelde waar haar overblijfselen lagen van de moeder van zijn twee kinderen, maar dat deed Doug wel op een aantal voorwaarden. Hij wilde een Xbox in zijn gevangeniscel en meedoen aan bepaalde workshops in de gevangenis.

Zware last

Doug vertelde de lokale tv-zender dat hij de zware last niet meer met zich mee kon dragen. Hij vond het blijkbaar extra pijnlijk om ook de pijn van de familie met zich mee te dragen en heeft daarom verteld waar Venus lag: "Het is een verschrikkelijke pijn als je weet dat je anderen pijn doet, zelfs als jij de moord hebt gepleegd."

Blij en teleurgesteld

In het tv-interview vertelde Doug ook hoe hij Venus om het leven heeft gebracht. De nabestaanden van Venus zeggen dat ze blij zijn dat haar lichaam gevonden is, maar ook teleurgesteld omdat de moordenaar vijftien minuten aandacht heeft gekregen. Ze bedanken verder iedereen voor hun steun.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie