STER Advertentie
STER Advertentie

Kok wurgt papegaai live op Instagram en wordt gearresteerd

Kok wurgt papegaai live op Instagram en wordt gearresteerd
youtube/DHA

Dinsdag 18 december 2018 - 19:41 uur

|

Door:

Burç

Chef Murat Özdemir werd onlangs nog gediskwalificeerd door extreem gek gedrag bij de Turkse variant van MasterChef. Het was niet de eerste keer dat hij als kok uit een programma werd gegooid en mede door die gekkigheid had hij 130.000 volgers op Instagram. Na een walgelijke actie waarbij hij een papegaai mishandelde, is dat aantal inmiddels gedaald en is zijn Insta-pagina niet meer beschikbaar.

Papegaai wurgen

Maandagavond wurgde Murat Özdemir zijn papegaai tijdens een livestream op Instagram. Dat zorgde voor veel ophef in Turkije. Beroemdheden riepen de politie in de regering op om snel in te grijpen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Özdemir werd dezelfde avond nog gearresteerd. Als het aan zangeres Hadise ligt, dan blijft dit niet onbestraft: "Mens of dier, dat maakt niet uit. Het mishandelen of martelen van een levend wezen is gestoord en wreed. Deze situatie mag niet onbestraft blijven", schrijft ze in haar Instagram Stories

PAS OP: ZEER SCHOKKENDE BEELDEN

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Papegaai in shock

Nadat journalist en dierenrechtenactivist Ömur Gedik hoorde naar welk politiebureau de kok en de papegaai werden gebracht, is ze daar snel heen gereden. Ze schrijft dat ze de papegaai in een donkere kamer bezocht en dat het vogeltje hetzelfde geluid maakte als toen het gewurgd werd. Het viel de journalist op dat het diertje dat geluid produceerde zodra een mens de kamer in kwam. De papegaai wordt overgedragen aan een instantie die zich zal ontfermen over de toekomst van het arme vogeltje.

Dronken

Özdemir verklaarde in eerste instantie dat hij de papegaai iets had aangedaan omdat het in zijn hand had gebeten. Ook zou zijn diskwalificatie in de Turkse variant van MasterChef een negatieve invloed op hem gehad hebben. In zijn laatste verklaring zou hij gezegd hebben dat hij dronken was en daardoor niet wist wat hij deed.

Psychiatrische instelling

Murat Özdemir zou na het geven van zijn verklaring vrijgelaten worden, maar buiten het politiebureau stond een boze menigte hem op te wachten. Daarom werd hij voor zijn eigen bescherming nog een nacht in de cel gehouden. Uiteindelijk besloot het openbaar ministerie om Özdemir niet naar huis, maar naar een psychiatrische instelling te sturen, om te bepalen of hij wel mentaal in orde is. De chef-koks van MasterChef Türkiye twijfelden ook hardop aan zijn mentale gesteldheid. Murat werd in november gediskwalificeerd omdat hij gekke dingen zei tegen de experts en deelnemers. Ook stak hij zijn hoofd in een lampenkap.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • 'Huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag'

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Parijs krijgt drijvende bioscoop met elektrische bootjes

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"