OMG

Japanse zakenman gaat 800.000 euro verloten onder twitteraars

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Japanse zakenman gaat 800.000 euro verloten onder twitteraars

De steenrijke Japanse zakenman Yusaku Maezawa heeft op Twitter aangekondigd dat hij 100 miljoen yen (omgerekend ruim 800.000 euro) gaat verdelen onder twitteraars die zijn tweet retweeten. Om kans te maken op het bedrag moet je het Twitter-account van de zakenman volgen en deze tweet retweeten.

Record verbroken

Het geld komt niet zomaar uit de lucht vallen, Yusaka heeft namelijk met zijn kledinglijn ZOZO vorig jaar een recordomzet van 81 miljoen euro behaald. Als bedankje aan zijn klanten heeft hij daarom besloten om 800.000 euro weg te geven. Zijn tweet is inmiddels al meer dan 4,7 miljoen keer geretweet en is hard op weg naar de vijf miljoen. Hiermee heeft hij de meest gedeelde tweet op zijn naam staan. Het vorige record was in handen van de toen 16-jarige Carter Wilkerson, die op 5 april 2017 aan fastfoodketen Wendy’s vroeg hoeveel retweets hij moest verzamelen om een jaar lang gratis kipnuggets te krijgen.

''De nieuwjaarsuitverkoop van ZOZO heeft een omzet van 10 miljard yen behaald! Als bedankje geef ik 100 miljoen yen weg. [...] Als je mee wilt doen moet je mij volgen en deze tweet retweeten. Ik zal de winnaars een privébericht sturen. Meedoen kan tot 7 januari 2019.''

Vermogen

Het is niet de eerste keer dat de miljardair het nieuws haalt. Vorig jaar haalde hij de krantenkoppen toen hij zich aanmeldde als de eerste passagier die een retourtje boekte naar de maan. Het persoonlijke vermogen van Yusaka wordt geschat op drie miljard euro.

Ster advertentie
Ster advertentie