OMG

Schooldirecteur maakt verplichte ochtenddans cool voor leerlingen

foto: youtube/NewChinaTV
  1. Newschevron right
  2. Schooldirecteur maakt verplichte ochtenddans cool voor leerlingen

Een video van een school uit het Chinese Shanxi gaat de hele wereld over. Daarin zien we hoe de schooldirecteur een verplichte saaie work-out heeft vervangen door een dans waar leerlingen met plezier aan meedoen. De video waarin meneer Zhang Pengfei zijn leerlingen op een coole manier aan het dansen krijgt, verovert nu het internet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guibi

De 40-jarige directeur leert ongeveer zevenhonderd leerlingen in de video een shuffle die guibu heet. Met deze dans wil Zhang Pengfei ervoor zorgen dat zijn leerlingen fit blijven. Hij merkte dat de leerlingen de traditionele oefeningen saai vonden en vaak hun telefoon erbij hielden. Daarom besloot hij een andere aanpak toe te passen. De video van de dans ging eerst viral op Chinese social media-kanalen en heeft inmiddels ook Facebook, Instagram en YouTube weten te bereiken.

Vervanger van verplichte workout

De guibi duurt dertig minuten en vervangt sinds oktober al de verplichte ochtendgymnastiek uit het overheidsprogramma. Dat is een korte work-out met oefeningen die al sinds 1951 verplicht wordt gegeven op scholen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie