STER Advertentie
STER Advertentie

Kantelende achtbaan blijft hangen op allerengste moment

Zondag 3 februari 2019 - 12:46 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je mensen vraagt wat het allerengste moment is in een achtbaan, dan zeggen ze waarschijnlijk die paar seconden voor de grootste val. In LIHPAO Discovery Land, een pretpark in West-Taiwan, duurden die paar angstige seconden deze keer minutenlang, omdat de achtbaan op dat enge moment vast kwam te zitten.

Kantelende achtbaan

Twintig bezoekers bungelden op 30 januari in een achtbaan die Gravity Max heet. Dat is blijkbaar de enige kantelende achtbaan in de hele wereld. Het kantelmoment van een paar seconden, duurde deze keer twintig minuten. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat het angstzweet dan op plekken gaat druppelen waar je het niet zou verwachten. Nadat ze bevrijd waren, kregen de twintig slachtoffers gelukkig een kleine compensatie voor de angstige momenten die ze moesten doorstaan.

"Honderd procent veilig"

Volgens de directeur van het pretpark is de achtbaan gewoon honderd procent veilig. Hij zegt dat de veiligheidssystemen in werking traden, omdat de achtbaankarretjes niet goed stond opgesteld om de val te maken op de verticale rails. Blijkbaar kan dit gebeuren bij windkracht zes of hoger. Het klinkt niet bepaald veilig, dus mocht je dit pretpark ooit bezoeken, check dan even de windkracht voordat je de achtbaan in gaat. Vandaag zou het overigens geen probleem moeten zijn, aangezien het windkracht 1 is.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Drie neven van Michael Jackson vertellen Fernando hun kant van het verhaal

  • Deze meisjes (9) rappen beter dan Ali en Ronnie tijdens 'Meli Meli'-optreden in 'The Voice Kids'

  • Jury vindt comedian Kojo zo grappig dat hij de gouden buzzer krijgt bij Britain's Got Talent

  • Kassav

  • Influencer hysterisch nadat Instagram-account offline is gehaald

  • 8 oude MTV-shows waarvan je hoopt dat ze (n)ooit terugkomen

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.40790-kantelende-achtbaan-blijft-hangen-op-allerengste-moment"}