STER Advertentie
STER Advertentie

Wat deze 26-jarige held doet in India zorgt wereldwijd voor veel bewondering

Wat deze 26-jarige held doet in India zorgt wereldwijd voor veel bewondering
Facebook: Ramveer Tanwar

Vrijdag 29 maart 2019 - 08:41 uur

|

Door:

Milou

In India is momenteel de grootste watercrisis uit de geschiedenis gaande. De cijfers zijn shocking: er sterven elk jaar zo'n 200.000 mensen door het gebrek aan schoon water en naar schatting zullen volgend jaar 21 steden compleet zonder grondwater zitten. Voor de Indiase overheid is het een grote struggle om dit probleem aan te pakken. Daarom heeft de 26-jarige Ramveer Tanwar besloten zelf in actie te komen.

tot leven wekken

Ramveer zag in zijn omgeving dat veel meren opdroogden door vervuiling en dat de overheid daar niks aan deed. Als technicus heeft hij zelf veel verstand van het waterschaarsteprobleem en daarom is hij begonnen met het terug tot leven wekken van de 'dode' meren. Dit doet hij nu al zo'n vijf jaar en in die tijd heeft hij al 12 meren weten te fixen waardoor grote groepen mensen weer toegang hebben tot water. Ramveers acties zorgen wereldwijd voor veel bewondering en inmiddels is de Indiase jonge held een voorbeeld voor velen.

onwetendheid

Naast dat hij met een team aan de slag gaat, probeert Ramveer ook de buurtbewoners bewust te maken van het probleem. Hij is van mening dat de situatie enorm zou verbeteren als deze mensen meer zouden leren over dit onderwerp. "Er is enorm veel verspilling, maar deze mensen straffen is niet de oplossing. Ze doen het uit onwetendheid", zei Ramveer tegen The Logical Indian.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday - 

Populair op FunX.nl

  • Vrouw wil scheiden omdat echtgenoot te veel van haar houdt

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • 'Man overleden na mogelijke mishandeling in speeltuin'

  • 'Geslacht van kindje Chris Brown en Ammika Harris bekend'

  • Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

  • Eerste beelden Breaking Bad-film die binnenkort op Netflix verschijnt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.41488-wat-deze-26-jarige-held-doet-in-india-zorgt-wereldwijd-voor-veel-bewondering"}