STER Advertentie
STER Advertentie

Smakeloze prank met dakloze man levert YouTuber gevangenisstraf en boete op

Smakeloze prank met dakloze man levert YouTuber gevangenisstraf en boete op
Screenshot uit video die inmiddels is verwijderd

Maandag 3 juni 2019 - 11:27 uur

|

Door:

Elize

Wasmiddeltabletten eten, op de snelweg fietsen, uit een rijdende auto stappen, sommige YouTubers gaan heel erg ver voor de views. Dat je je eigen veiligheid in gevaar brengt is al vrij dom, maar als je anderen ook lastigvalt voor je video, ga je al helemaal te ver. De Spaanse Kanghua Ren is een van de YouTubers die volledig de grens over is gegaan voor een prank. Het heeft hem een gevangenisstraf en een flinke boete opgeleverd.

Smakeloze video

In 2017 ontstond er grote ophef over een video van Kanghua, die op YouTube bekend was onder de naam ReSet. Op de beelden, die inmiddels zijn verwijderd van YouTube, was te zien hoe hij een dakloze man uit Madrid een Oreo gaf die gevuld was met tandpasta. De arme 50-jarige man moest overgeven na het eten van het koekje.

In de video gaf Kanghua toe dat de grap "misschien een beetje ver ging", maar hij voegde daaraan toe dat hij wel iets positiefs zag aan dit verhaal: "Dit zal hem helpen zijn tanden schoon te houden. Ik denk niet dat hij ze heeft schoongemaakt sinds hij arm is geworden."

Excuses

Me de vernederende beelden hoopte Kanghua waarschijnlijk te scoren bij zijn 1,2 miljoen volgers, maar dat viel niet bepaald in goede aarde bij zijn fans. Hij ging daarom terug naar de dakloze man en bood hem twintig euro aan als excuus. Ook zou hij zijn dochter 300 euro hebben gegeven, zodat ze geen rechtszaak tegen hem aan zou spannen.

Straf

Die rechtszaak kwam er wel. De 21-jarige YouTuber werd schuldig bevonden aan het schenden van de morele integriteit van de dakloze man. Hij kreeg vijftien maanden gevangenisstraf, maar de kans is klein dat hij die daadwerkelijk hoeft uit te zitten. Volgens de Spaanse wet is het namelijk zo dat iemand die voor de eerste keer een geweldloze misdaad begaat en veroordeeld wordt tot maximaal twee jaar gevangenisstraf, niet per se de bak in hoeft.

Naast de gevangenisstraf die waarschijnlijk opgeschort wordt, heeft Kanghua ook een flinke boete gekregen. Hij moet ter compensatie 20.000 euro betalen aan het slachtoffer. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Bilal Wahib laat "fuckboy anthem" met Bizzey horen

  • Hoestende tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin