STER Advertentie
STER Advertentie

Cristina in levensgevaar door illegale fillers in billen: "Ik ben heel bang"

Cristina in levensgevaar door illegale fillers in billen: "Ik ben heel bang"

Donderdag 6 juni 2019 - 14:23 uur

|

Door:

Elize

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Het is een achterhaalde uitdrukking, maar Cristina heeft het aan den lijve ondervonden. Deze vrouw liet zes jaar geleden in Ecuador haar billen opvullen met permanente fillers, maar dat ging compleet fout. Haar schokkende verhaal was gisteren te zien in het televisieprogramma Verminkt.

Hoewel het heel beschamend is voor Cristina, die vijf jaar geleden vanuit Colombia naar Maastricht verhuisde, besluit ze dit verhaal wel op nationale televisie te vertellen. Ze wil anderen behoeden om dezelfde ingreep te ondergaan.

gevaarlijke Ingreep

"Het heeft mijn leven compleet veranderd", vertelt Cristina over de gevaarlijke ingreep die haar leven op z'n kop heeft gezet. Het opvullen van haar billen kostte drie uur tijd. Er werd maar liefst vier tot vijf liter aan fillers ingespoten."Ik was helemaal opgezwollen en had last van hartkloppingen."  Hoe gevaarlijk de ingreep was, bleek later wel, toen haar vriendin vijftien minuten na dezelfde ingreep overleed.

Bang

Cristina dacht dat de fillers bestonden uit Biogel, maar later bleek dat helemaal niet waar te zijn. "Nu zit ik met de nare gevolgen." Ze kan amper nog lopen of zitten, omdat haar billen en benen teveel pijn doen. "Ik denk continu aan wat er allemaal kan gebeuren. Ik ben heel bang."

Zorgzame zoon

Cristina's zorgzame zoon Santiago is haar steun en toeverlaat. Hij helpt haar met van alles, waaronder de zorg voor zijn kleine broertje. Hij is zelfs gestopt met school om voor zijn moeder en broertje te zorgen. "Om mijn moeder zo te zien, doet wel iets met mij", vertelt hij in het programma. "Ik ben bang om mijn moeder kwijt te raken." Santiago ziet zijn moeder langzaam aftakelen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ondraaglijke pijn

Hoe slecht het met Cristina gaat, wordt een maand na de eerste opnames van het programma wel duidelijk. Ze is dan met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Haar pijn is ondragelijk geworden en haar situatie verslechtert in korte tijd zo erg, dat ze in het ziekenhuis moet blijven voor onderzoek.

Onderzoek

Uit het onderzoek concludeert de plastische chirurg dat het vetweefsel in de billen van Cristina ernstig ontstoken is. Hoewel hij niet precies weet wat voor middel er in haar billen is gespoten, weet hij wel dat het er snel uit moet. "Als we het laten zitten, hebben we het probleem dat het steeds verder naar beneden gaat", vertelt hij. "Het maakt steeds meer kapot. Het zou zo kunnen zijn dat een deel van been helemaal afsterft."

Verminkt

Cristina moet dus zo snel mogelijk onder het mes. De chirurg heeft alleen een heftige boodschap voor haar: "We gaan je eigenlijk nog veel meer verminken." Hij legt uit dat dat nodig is om haar uiteindelijk zonder pijn door het leven te laten gaan. 

"We gaan je echt niet mooier maken. We willen wel het leven weer leefbaar maken."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Operatie

"Ik heb niks meer te verliezen", zegt Cristina die besluit de operatie te ondergaan. Ze maakt zich alleen zorgen over haar kinderen die dan hun moeder moeten missen. Gelukkig komt haar tante uit Colombia om te helpen en daar is ze erg blij mee. Nu kan ze met een gerust hart naar het ziekenhuis gaan. 

succes

De operatie is uiteindelijk een groot succes. Ze hebben het middel goed kunnen verwijderen. Hoewel de littekens er niet om liegen, voelt Cristina zich nu een stuk beter. Ze hoopt dat ze langzaam kan accepteren dat haar benen en billen er nooit meer als vroeger uit zullen komen te zien.

"Ik voel me nu geen slachtoffer meer, maar een echte strijder."

Populair op FunX.nl

  • Boef openhartig over breuk met Selma Omari

  • Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

  • Kelly Rowland: 'Ik voelde me tien jaar lang overschaduwd door Beyoncé'