STER Advertentie
STER Advertentie

Vrouw bestelt Mariah Carey-taart, maar krijgt Marie Curie

Vrouw bestelt Mariah Carey-taart, maar krijgt Marie Curie
AFP

Maandag 17 juni 2019 - 20:20 uur

|

Door:

Burç

Als we het over powervrouwen hebben, dan is Pools/Franse Marie Curie iets belangrijker geweest dan zangeres Mariah Carey. Marie Curie was een schei- en natuurkundige die mede-verantwoordelijk was voor de ontdekking van twee radioactieve elementen: polonium en radium. Daartegenover staat R&B-koningin Mariah Carey die met haar muziek voor plezier zorgt en rond kerst voor een deuntje dat je wekenlang niet uit je hoofd krijgt. Wat natuurlijk ook een flinke prestatie is.

Verkeerde taart

De verschillen lijken enorm tussen Mariah en Marie, maar toch zijn er mensen die ze door elkaar halen. Ene Harriet Alida Lye schreef afgelopen vrijdag dat haar nicht Siobhan een Mariah Carey-taart voor haar verjaardag op kantoor wilde. De collega's van Siobhan hadden haar blijkbaar verkeerd verstaan, want ze kreeg een taart met de beeltenis van Marie Curie. In tegenstelling tot Mariah, had Marie weinig geweldige poses online staan. Met deze afbeelding lijkt Siobhans verjaardagstaart vooral op een rouwtaart.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mariah reageert

Een dag nadat de tweet van Harriet viral ging, reageerde zelfs Mariah Carey op het hilarische bericht. Ze feliciteerde Siobhan en zei op komische wijze dat ze misschien ook wetenschapper had kunnen worden, als ze niet zo slecht was in wiskunde. Die taart van Marie Curie heeft dus toch voor een shout out van Mariah Carey gezorgd. Voor volgend jaar weten de collega's in ieder geval wel wat Siobhan wil: All Siobhan wants for Christmas is een Mariah Carey-taart! Een reactie van Marie Curie hoeft ze overigens niet te verwachten. De Poolse wetenschapper is namelijk al 85 jaar geleden overleden.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!"

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast