STER Advertentie
STER Advertentie

Deze badass vrouw is 103 en killt nog steeds hardloopwedstrijden

Deze badass vrouw is 103 en killt nog steeds hardloopwedstrijden
YouTube: RTI NEWS

Donderdag 20 juni 2019 - 11:19 uur

|

Door:

Milou

Dat leeftijd maar een getal is, bewijst de Amerikaanse Julia 'Hurricane' Hawkins als geen ander. Deze dame heeft inmiddels een leeftijd van 103, maar doet nog steeds mee aan hardloopwedstrijden. En met succes, want ze is de recordhouder op de 100 meter sprint in haar leeftijdscategorie: ze rende de afstand in minder dan 40 seconden. Als dat niet de ultieme inspiratie is om je smoesjes te skippen en eindelijk te gaan sporten...

Bonsai boompjes

Julia's knieën, rug en heupen zijn nog prima in orde. Alleen haar zicht gaat langzaam achteruit. Hoe ze zo fit blijft? "Ik ben altijd actief", vertelt ze aan Daily Mail. Ze fietst al jaren fanatiek en werkt veel in haar tuin. "Ik heb 30 bonsai boompjes. Dat houdt me bezig."

Inspireren 

Op haar 80ste deed Julia voor het eerst mee aan de Senior Olympics, maar dan op het onderdeel wielrennen. Omdat ze de enige was in haar leeftijdsklasse, stelden haar kinderen voor om hardlopen te proberen. Inmiddels doet ze dat al een aantal jaar en is de oudste vrouwelijke wedstrijd-hardloopster van Amerika. Haar doel is voornamelijk om anderen te inspireren: "Ik hoop dat ik ze kan inspireren om gezond te zijn en ze kan laten beseffen dat je dit nog steeds kan doen op deze leeftijd." 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Boef en Selma Omari zijn officieel uit elkaar

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Kobe Bryant en 13-jarige dochter omgekomen bij helikoptercrash

  • Yannick (21) werkt 7 dagen per week: "Met toewijding kan je veel bereiken"

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • Oegandese klimaatactivist uit foto geknipt met Greta Thunberg