OMG

Jongen (19) beklimt wolkenkrabber met blote handen: "Ik was niet bang"

foto: YouTube: Powers of Passion
  1. Newschevron right
  2. Jongen (19) beklimt wolkenkrabber met blote handen: "Ik was niet bang"

George King is de man die gisteren in een kleine drie kwartier met zijn blote handen The Shard in Londen beklom. De videobeelden waarop te zien is hoe de 19-jarige Brit de top van de 310 meter hoge wolkenkrabber bereikt zonder veiligheidsuitrusting, gingen meteen viral. Bang is George niet geweest tijdens zijn stunt, zo laat hij weten aan LADBible.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet bang

"Ik was niet bang... een uur van tevoren waren er natuurlijk wel zenuwen, maar op het moment dat ik naar The Shard toeliep, gingen alle angsten weg en was ik puur gefocust", vertelt de zelfverklaarde stuntman en urban climber George.

Voorbereiding

Aan het beklimmen van The Shard ging aardig wat voorbereiding vooraf. Hij verhuisde voor acht maanden naar Londen om dichtbij het gebouw te kunnen zijn. Hij bestudeerde de wolkenkrabber en leerde alle details van het gebouw uit zijn hoofd. Daarnaast heeft hij uiteraard ook keihard getraind om de klim fysiek aan te kunnen.

Misverstanden

Op Instagram laat George weten dat er veel misverstanden over hem en zijn passie bestaan. "In het verleden ben ik een durfal, een adrenalinejunkie, een roekeloze tiener en nog veel meer genoemd. Ik heb altijd gevonden dat deze benamingen komen van mensen die onwetend zijn of niet begrijpen wat ik echt doe en waarom", schrijft hij bij een video waarin te zien is hoe hij The Shard trotseert.

"Er is jaren van training en zorgvuldige voorbereiding voor nodig om te komen waar ik nu sta. Deze oefening is alleen mogelijk en haalbaar, omdat ik mijn passie achterna ben gegaan, ook al is het een ongebruikelijke."

Passie

Hij wilde The Shard niet alleen beklimmen als uiting van zijn passie, maar ook om een statement te maken tegen de standaarden van de maatschappij. "Ik probeer mensen aan te moedigen om gepassioneerd en uniek te zijn en hun dromen achterna te gaan."

"Sinds ik ben begonnen met klimmen ben ik op plekken gekomen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, heb ik mensen ontmoet waarmee ik nooit het contact zal verliezen en heb ik dingen gedaan die ik nooit had kunnen bedenken."

Ster advertentie
Ster advertentie