STER Advertentie
STER Advertentie

Auto rijdt publiek in bij autoshow in Purmerend: drie gewonden

Maandag 26 augustus 2019 - 15:13 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij de vijfde editie van het auto-evenement Carbecue is afgelopen zondag een auto het publiek ingereden. Daarbij raakten drie mensen gewond. Op de schokkende beelden van NH is te zien hoe de bestuurder uit Badhoeverdorp keihard wegrijdt in zijn BMW M3 en vervolgens crasht. In de video zie je al snel dat de auto lichtelijk slingert bij het optrekken. Als de achterkant eenmaal wegglijdt, raakt de bestuurder de controle kwijt en rijdt hij het publiek in.

Slachtoffers

De drie gewonden zijn mannen uit Amsterdam, Hardenberg en Purmerend. Ze sprongen nog wel aan de kant, maar werden toch geraakt door de auto. Het evenement werd direct daarna afgelast. Twee mannen zijn inmiddels thuis, maar een van de slachtoffers liep een beenbreuk op. De organisatie heeft hem bezocht.

Niet verantwoordelijk

De organisatie zegt dat het een evenement met stilstaande auto's is. De bestuurder die crashte, vertrok net bij het event. De organisatie betreurt het incident: "Natuurlijk betreuren wij het ongeval, ook al valt het niet onder onze verantwoordelijkheid. Wij organiseren jaarlijks in heel Europa tien tot vijftien autoshows, maar dit hebben we gelukkig nog niet eerder meegemaakt."

Populair op FunX.nl

  • Boef en Selma Omari zijn officieel uit elkaar

  • Yannick (21) werkt 7 dagen per week: "Met toewijding kan je veel bereiken"

  • Alicia Keys, Burna Boy en John Legend naar North Sea Jazz

  • Dit zijn alle deelnemers van Boxing Influencers Gold Edition

  • Je kan Mario Kart Tour nu tegen vrienden spelen op je mobiel

  • Boef gaat trouwen met Selma Omari: "We zijn officieel verloofd!"