STER Advertentie
STER Advertentie

Tandarts maakt praktijk leuk voor kinderen én volwassenen door behandelkamer vol graffiti

Vrijdag 13 september 2019 - 17:57 uur

|

Door:

Daisy

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel veel kinderen in Nederland, wel 600.000 in totaal, vermijden de tandarts. Vooral in grote steden is het een groot probleem, maar in de praktijk van tandarts en kunstenaar Hans Kleinjan wil je bijna langskomen voor de lol. Het AD interviewde de tandarts en maakte foto's van zijn praktijk, die hij ook gebruikte voor zijn kunstwerk.

niet verzekerd

Volgens de krant is de grootste reden dat kinderen niet naar de tandarts gaan dat ouders denken dat een normale controle niet binnen de verzekering valt. Dat klopt niet, want kinderen krijgen hun tandartsbezoek tot hun 19e vergoed. 

angst

Een andere reden is angst, maar dat is bij Hans helemaal niet nodig. Hij heeft 500 kinderen die in zijn praktijk komen, maar behandelt ook volwassenen. De tandarts ziet er niet bepaald standaard uit, want alles is ondergespoten met graffiti en de wachtkamer hangt vol met kleurige kunstwerken. 

bij hem wél

De witte jas die we allemaal wel kennen draagt hij ook niet. Dat helpt: bij hem durven kinderen wél langs te komen: "Ik kreeg laatst van een meisje van 9 een ingelijst knutselwerk: Hans is de enige tandarts voor wie je niet bang hoeft te zijn, stond er in kinderletters bij geschreven", vertelt hij trots in het interview. 

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie