OMG

Lerares draagt baby van studente bij zich tijdens les

foto: Twitter: @AnnaKhadejah
  1. Newschevron right
  2. Lerares draagt baby van studente bij zich tijdens les
"Mijn moeder is mijn rolmodel", schreef de Amerikaanse Anna laatst op Twitter. Daarbij plaatste ze een foto van haar moeder, Dr. Ramata Sissoko Cisé, die tijdens haar les op de universiteit een baby op haar rug draagt. Die baby is van een studente, die geen oppas had kunnen regelen voor haar zoontje. De lerares had daarom besloten om het kindje tijdens de gehele drie uur durende les bij haar te dragen, zodat de moeder geconcentreerd de les kon volgen.
"Ik ben zo geblessed om opgevoed te zijn door een vrouw die net zoveel van de wereld houdt als van haar eigen kinderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moederinsitinct

Ramata vertelt tegen Fox News dat de studente gevraagd had of ze de baby mee kon nemen naar de les. Ze kon namelijk geen oppas fixen, maar wilde niet achterraken op de lesstof. Toen Ramata haar zag struggelen om met de baby op schoot aantekeningen te maken, aarzelde ze geen seconde en nam ze het kindje op haar rug. "In mijn geboorteland Mali gebruiken we lakens om baby's veilig op ons rug te dragen. Het was mijn moederinstinct en ik stond toevallig naast een rek met een schone labjas."

Viral

De tweet kreeg duizenden reacties van mensen die hun bewondering en waardering uitten naar de zorgzame lerares. Ook werd het bericht meer dan 58.000 keer geliked. Eén vrouw merkte op steeds vaker foto's van leraren met baby's op het internet tegen te komen. Zo ging er begin dit jaar een Amerikaanse wiskundeleraar viral nadat ook hij voor oppas speelde tijdens zijn les.

Ster advertentie
Ster advertentie