STER Advertentie
STER Advertentie

Student (21) valt 84 kilo af en finisht Chicago Marathon

Student (21) valt 84 kilo af en finisht Chicago Marathon
Facebook: Ethan Taylor

Maandag 14 oktober 2019 - 21:03 uur

|

Door:

Elize

Nog maar 19 jaar was Ethan toen hij het gewicht van 166 kilo bereikte. Hij besloot dat hij niet langer zo door kon gaan en gooide zijn leven om. Hij begon met diëten en hardlopen. Afgelopen zondag stond hij 84 kilo lichter aan de startlijn van de Chicago Marathon. Het lukte de Amerikaanse student om de race in 4 uur 44 minuten en 56 seconden te finishen. 

Slechte levensstijl

Ethan, die 1 meter 77 lang is, woog zo'n 140 kilo toen hij begon aan zijn studie. Zijn gewicht had alles te maken met zijn levensstijl: hij ontbeet nooit, at 's middags een grote sandwich met chips en frisdrank en schepte 's avonds meerdere keren op tijdens het diner. Tussen de maaltijden door at hij vak chips, ijs, donuts. Tijdens zijn studie begon hij ook met het drinken van alcohol en haalde hij laat in de avond snacks als cheeseburgers, taco's en ander fastfood. In korte tijd kwam hij ruim 20 kilo aan.

dieptepunt

Door zijn overgewicht kreeg hij last van zijn rug en moest hij de meeste dagen in bed blijven liggen. Op een gegeven moment ging hij niet meer naar de lessen. Dat zorgde ervoor dat hij zich zowel fysiek als mentaal vreselijk voelde en last kreeg van een depressie. "Op een gegeven moment dacht ik dat ik niet lang meer zou leven", vertelt Ethan aan People Magazine

Verandering

Die realisatie bracht bij hem het besef dat hij iets moest veranderen. Hij stopte met zijn studie, ging terug naar zijn ouderlijk huis en begon zijn levensstijl te veranderen. Als eerste paste hij zijn dieet flink aan en zes maanden later begon hij ook met hardlopen. In het begin kwam hij niet ver, maar langzamerhand lukte het hem grotere afstanden te rennen. 

Gelukkiger

In nog geen twee jaar lukte het Ethan om bijna de helft van zijn gewicht af te vallen. "Ik ben gelukkiger met wie ik ben en hoe ik eruit zie." Niet alleen zijn uiterlijk maakt hem blij, ook het feit dat hij in staat was om een marathon te lopen. Hij deed dat niet alleen voor zichzelf, maar haalde geld op voor het goede doel Action for Healthy Kids. 

"Het is geweldig om zoiets groots te kunnen doen."

Verandering

Inmiddels is Ethan weer begonnen met zijn studie en zit hij weer veel beter in zijn vel. Hij hoopt met zijn verhaal de positieve boodschap te verspreiden dat verandering mogelijk is. "Ik wil aan iedereen en aan mezelf laten zien dat je van het ene extreme naar het andere kan gaan."

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen