STER Advertentie
STER Advertentie

Meisje (6) vindt noodkreet van gevangene in kerstkaart

Meisje (6) vindt noodkreet van gevangene in kerstkaart
Unsplash

Maandag 23 december 2019 - 12:01 uur

|

Door:

Milou

In de kerstkaart die de Britse Florence (6) voor haar vriendinnetje wilde schrijven, bleek naast 'Merry Christmas' ook al een andere boodschap te staan. Het meisje ontdekte een noodkreet van een Chinese gevangene: "We zijn buitenlandse gevangenen in de Shanghai Qing Pu Prison. We worden gedwongen om te werken tegen onze wil. Help ons alsjeblieft en schakel een mensenrechtenorganisatie in. Neem contact op met Peter Humphrey."

Peter Humphrey

Florence ging met de kaart naar haar vader, die eerst dacht dat het een grap was. Later zocht hij toch de genoemde Peter op. Het bleek een Britse journalist te zijn die van 2013 tot 2015 in dezelfde gevangenis heeft vastgezeten. Aan BBC liet de man weten dat het bericht is geschreven door een van zijn toenmalige celgenoten. "Ik denk dat ik weet wie het is, maar dat zal ik nooit bekendmaken." 

Gevangenis

Peter vertelt ook hoe het leven in de gevangenis eruitziet: "Ze slapen met twaalf personen per cel in roestige ijzeren stapelbedden met een matras niet dikker dan één centimeter. In de winter is het extreem koud, want er is geen verwarming in het gebouw en in de zomer is het extreem warm omdat er geen airco is." De journalist geeft aan dat het werk in de gevangenis in zijn tijd vrijwillig was, maar dat het nu verplicht is. Ook zitten er volgens hem veel mensen vast die geen eerlijk proces hebben gehad. Hijzelf heeft dat destijds ook niet gehad. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Supermarkt

Florence kocht de kaarten bij een Tesco-supermarkt. De Britse keten heeft de kaarten inmiddels  uit de verkoop gehaald. Er is een onderzoek gestart naar de herkomst. Als er echt sprake blijkt te zijn van dwangarbeid, wordt de samenwerking met de producent stopgezet, aldus Tesco.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen