STER Advertentie
STER Advertentie

Toeristen in Peru gearresteerd voor poepen in heilige tempel

Toeristen in Peru gearresteerd voor poepen in heilige tempel
Shutterstock

Woensdag 15 januari 2020 - 13:18 uur

|

Door:

Francesco

Een toilet, people. Gebruik een toilet om te poepen. Ja, zelfs als je jezelf in een heilige tempel bevindt en je opeens een diarreeaanval hebt. Die shit bestaat niet voor niets. Zoek gewoon de dichtstbijzijnde wc of poep desnoods in je broek. Helaas dachten zes toeristen uit Argentinië, Frankrijk, Chili en Brazilië daar anders over toen ze de heilige Zonnetempel in Machu Picchu 'bezochten'. 

Poep

De zes toeristen betraden de heilige Zonnetempel die door de Inca's gebouwd is en werden daar betrapt. De tempel is niet open voor publiek en daarom dus verboden terrein. Volgens de autoriteiten viel een steen vanuit zes meter hoogte naar beneden, waardoor het een scheur in de vloer veroorzaakte. Maar niet alleen dat, want er werd namelijk ook poep gevonden. Allemaal zaken waarvan de toeristen verdacht worden. Vijf van de toeristen worden gedeporteerd en een Argentijnse toerist wordt in Peru vervolgd voor het 'vernietigen van cultureel erfgoed'. De man wees zichzelf aan als leider van de groep. 

ANP 404562529

Een Peruaanse politieagent wijst de gevallen steen aan. Beeld: AFP

Wereldwonder

Machu Picchu staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en geldt als een van de zeven wereldwonderen. De zaak wordt daarom ook ontzettend serieus genomen. De ruïnestad wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. Om de steeds hogere kans op vandalisme tegen te gaan, werden al maatregelen genomen, zoals vaste openingstijden en een maximaal bezoekersaantal per dag. Begrijpelijk als je ziet wat sommige leeghoofden doen.

ANP 404562749

De zes gearresteerde toeristen. Beeld: AFP

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden