STER Advertentie
STER Advertentie

Standbeeld 2Pac onder vuur op Twitter

Standbeeld 2Pac onder vuur op Twitter
YouTube: 2Pac

Woensdag 22 januari 2020 - 15:26 uur

|

Door:

Anais

Het is altijd een eer wanneer een kunstenaar een standbeeld van jou als artiest wil maken. Helaas is het resultaat soms anders dan verwacht. Dit is het geval bij het standbeeld van 2Pac. Een fan postte hier een foto van en die kreeg ontzettend veel aandacht. Nu wordt het standbeeld wereldwijd belachelijk gemaakt op Twitter.

Reacties

De dame die de foto postte, vraagt om meningen en die krijgt ze ook massaal. Met 5000 retweets en zo'n 25.000 likes zijn de remmen zijn los. Fans draaien er niet omheen. Zo schrijft iemand: "Ik zweer dat ik al 24 uur lang om het standbeeld van Tupac aan het lachen ben. Wat is dat? Wanneer kleedde Tupac zich zo? Wanneer zag Tupac er überhaupt zo uit? Waar is zijn bandana? Waar is zijn swag? Wie is dit?" 

verhaal achter het standbeeld 

Op Twitter en vele andere media wordt vermeld dat het standbeeld in Dallas staat. Dit is niet waar. Het standbeeld stond ooit in The Tupac Amaru Shakur Center for the Arts, in Georgië. Dit kunstcentrum werd ondersteund door de Shakur Family-stichting. Het centrum bood jongeren programma's aan op gebied van kunst, zoals toneel-, dans en schrijflessen. In 2015 verkocht de moeder van Tupac dit kunstcentrum voor 1,2 miljoen dollar. Het beeld is daarna verdwenen, ze liet het namelijk weghalen. Maar nu krijgt het standbeeld via het internet alsnog ontzettend veel aandacht. 

Populair op FunX.nl

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Anouk uit kritiek op 'The Voice' na onverwachte uitslag

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Gepest jongetje (9) krijgt wereldwijde steun na viral video

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)

  • Murda en Idaly doen 'Güneş' live bij De Wereld Draait Door