STER Advertentie
STER Advertentie

Man vraagt uitkering aan, maar wordt niet geloofd omdat hij Tupac Shakur heet

Man vraagt uitkering aan, maar wordt niet geloofd omdat hij Tupac Shakur heet
YouTube: 2Pac

Woensdag 29 april 2020 - 12:32 uur

|

Door:

Francesco

All eyez waren even op Tupac Shakur gericht. Niet op de legendarische rapper die in 1996 overleed, maar op een 46-jarige naamgenoot uit de Amerikaanse staat Kentucky. De werkloze man vroeg een speciale corona-uitkering aan, maar werd niet geloofd door de boze gouverneur van Kentucky. Die dacht dat het om een prank ging. Oops!

Rotte appels

De 46-jarige man, die liever bij zijn tweede naam Malik genoemd wordt, werkte als kok in een restaurant, maar is nu werkloos door de coronacrisis. Hij heeft het geld keihard nodig en vroeg daarom een uitkering aan met zijn officiële naam. Helaas geloofde gouverneur Andy Beshear van Kentucky er helemaal niets van. Dat liet hij afgelopen maandag weten tijdens een persconferentie: 

"Het zal een tijdje duren voordat alle aanvragen rond zijn, omdat een aantal rotte appels het nog veel moeilijker kunnen maken. We hadden bijvoorbeeld iemand die om een uitkering vroeg onder de naam Tupac Shakur, hier in Kentucky. Die persoon dacht waarschijnlijk grappig te zijn. Maar door dit soort mensen moeten tienduizend anderen mogelijk wachten. Dat is niet oké."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blunder en excuses

Een dag later kwam Beshear erachter dat hij een grote blunder had begaan. Hij ontdekte namelijk dat de man wel degelijk Tupac Shakur heet. Stel je eens voor dat je kunt zeggen dat je ooit je excuses moest aanbieden aan Tupac Shakur! Dat kan gouverneur Beshear in ieder geval sinds dinsdag: "Ik wist het niet, maar er is iemand uit Kentucky die Tupac Shakur heet. Ik sprak hem vandaag aan de telefoon en ik heb mijn excuses aangeboden. Hij vergaf mijn fout en ik zei dat het me speet als ik hem in verlegenheid heb gebracht. [...] We gaan ervoor zorgen dat zijn aanvraag opgelost wordt."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Cardi B begint Instagramaccount voor dochtertje Kulture (2)

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • Rutte niet blij met voetbalsupporters: "Gewoon je bek houden"

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'