OMG

Man die als peuter ontvoerd werd na 32 jaar herenigd met ouders

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man die als peuter ontvoerd werd na 32 jaar herenigd met ouders

Een Chinese man die 32 jaar geleden als peuter werd ontvoerd, is afgelopen maandag eindelijk herenigd met zijn biologische ouders. Met behulp van gezichtsherkenningstechnologie wist de politie de vermiste man op te sporen.

Ontvoerd

Mao Yin werd in 1988 weggehaald bij zijn ouders. Dat gebeurde buiten een hotel in de Chinese stad Xi'an. Hij werd meegenomen en verkocht aan een kinderloos koppel in de nabij gelegen provincie Sichuan. Daar werd Mao werd opgevoed als Gu Ningning, zonder dat hij wist dat zijn biologische ouders naar hem op zoek waren.

Zoektocht

Zijn moeder zocht dertig jaar lang naar haar zoon. Ze nam zelfs ontslag om zich volledig toe te kunnen wijden aan de zoektocht. Meer dan 100.000 flyers deelde ze de afgelopen jaren uit. Ook verscheen ze meerdere keren op nationale televisie. Daarnaast zette zichzelf ook nog als vrijwilliger in om andere vermiste kinderen te zoeken.

Tip

Eind april kreeg de politie in Xi'an een tip dat een man uit de Sichuan-provincie eind jaren 80 een kind uit Xi'an had gekocht. De politie gebruikte gezichtsherkenningstechnologie om een oude foto van Mao te analyseren. Zo konden ze een foto reconstrueren van hoe hij er nu ongeveer uit zou zien. Die reconstructiefoto werd vervolgens in een nationale database gegooid.

Na een reeks van onderzoeken en vergelijkingen spoorde de politie een man uit de stad Mianyang op die heel erg op de reconstructiefoto van Mao leek. Later werd door een DNA-test bevestigd dat het om de vermiste Mao ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herenigd

Afgelopen maandag mochten de biologische ouders hun 34-jarige zoon eindelijk in de armen sluiten. Dat gebeurde tijdens een persconferentie van de Xi'an Politie. De hereniging was zeer emotioneel. De familie barstte in tranen uit en omhelsden elkaar stevig."Ik wil dat hij me nooit meer verlaat", zei Mao's moeder terwijl ze haar zoon vasthield. "Ik laat hem ook nooit meer gaan."

Mao, die een interieurwinkel in Sichuan runt, is van plan te verhuizen naar Xi'an om bij zijn biologische ouders te wonen.

Vermiste kinderen

Het verhaal van Mao is geen uitzondering in China. Kinderhandel is daar een groot probleem. Hoewel er geen officiƫle cijfers zijn over het aantal vermiste kinderen in China, is het wel duidelijk dat het om grote aantallen gaat. De grootste Chinese organisatie die zich richt op het zoeken van vermiste kinderen, ontving sinds 1978 al bijna 36.000 zaken. De politie heeft sinds er in 2009 een DNA-database werd gelanceerd al meer dan 6300 ontvoerde kinderen met hun biologische ouders weten te herenigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie