STER Advertentie
STER Advertentie

Deze jongen (16) is de populairste wiskundeleraar van TikTok

Maandag 1 juni 2020 - 13:27 uur

|

Door:

Elize

@alexis_loveraz

Pythagorean Theorem Review! Can you find what Line BC= ? Comment below on what other concepts you want to go over! ##geometry ##democracyprep ##ap ##math

♬ original sound - alexis_loveraz

Wiskunde: je bent er of heel goed in of je begrijpt er helemaal niks van. Die laatste groep hoopt Alexis Loveraz te helpen met zijn video's op TikTok. De 16-jarige jongen uit The Bronx, New York probeert zijn volgers namelijk wat wiskundekennis bij te spijkeren.

Begrijpelijk

Alexis begon in februari met zijn TikTok-wiskundelessen. Hij probeert complexe theorieën op een begrijpelijke manier uit te leggen. Zijn simpele, maar doeltreffende lessen vielen bij velen in de smaak. Binnen een korte tijd wist hij een indrukwekkend aantal volgers te verzamelen. De TikTok-leraar wordt namelijk al door 670.000 mensen gevolgd. 

@alexis_loveraz

Top 5 Korean words that sound the same in English!!! (Part 2 coming soon)!!! ##korean ##koreanlanguage ##edutok ##democracyprep ##onlineschool ##한국어

♬ original sound - alexis_loveraz

Onderwerpen

De laatste maanden plaatste Alexis ongeveer 100 filmpjes over verschillende onderwerpen. Van de stelling van Pythagoras tot alegbra: zijn volgers mogen kiezen welk onderwerp hij behandelt. 

Er komen niet alleen wiskundige onderwerpen aan bod, Alexis geeft ook bijles in scheikunde en natuurkunde. Daarnaast leert hij zijn volgers wel eens over de Koreaanse taal. 

Uitgebreid

Aangezien Alexis steeds populairder wordt als bijlesdocent, heeft hij zijn platform uitgebreid. Zijn filmpjes zijn nu ook op YouTube, Discord en Google Classrooms te volgen. Daarnaast geeft hij nu ook elke weekend 3 uur durende livesessies met interactieve studiegroepen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TikTok-tutor

Alexis heeft door zijn populaire lessen de bijnaam TikTok-Tutor gekregen. Elke dag wordt hij overladen met complimenten om zijn begrijpelijke lessen. "Hoe kan het dat je het beter uitlegt dan mijn leraar?", vraagt een van zijn volgers. Alexis is blij met die berichten. "Ik wil mijn kennis gewoon met anderen delen", zegt hij in een interview met CBS Network.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Cardi B begint Instagramaccount voor dochtertje Kulture (2)

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • Rutte niet blij met voetbalsupporters: "Gewoon je bek houden"

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'