STER Advertentie
STER Advertentie

Blushelikopter geeft verslaggever een koude douche tijdens live-uitzending

Dinsdag 30 juni 2020 - 16:11 uur

|

Door:

Burç

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij een brand in Istanbul was een nieuwscrew al snel ter plaatse om daar verslag van doen voor de Turkse staatszender TRT. De live-uitzending verliep goed, totdat er een blushelikopter overvloog. Verslaggever Büşra Çelik zag de bui al direct hangen. Een paar seconden later werd ze door liters water geraakt terwijl ze live in de nieuwsuitzending zat.

"Ik word nat!"

In de video zie je TRT-verslaggever Büşra nog kijken naar de blushelikopter en dan komt het moment dat ze realiseert dat zij en haar cameraman geraakt gaat worden: "Nu komt hij er weer aan. Precies waar wij nu staan!" gevolgd door "Ik word nat!" Ondanks de enorme bak met water ging de ervaren journalist gewoon door met het brengen van het nieuws.

Dichter bij het vuur

Büşra vertelde bij TRT over de opvallende gebeurtenis: "Bij de eerste live-uitzending om 17:00 uur stonden we best ver van de brand. Daarom besloten we om voor de live-uitzending van 18:00 uur dichter bij de blussende brandweerlieden te gaan staan. We hoorden een eerste blushelikopter zijn water iets verderop loslaten en toen we live waren, zag ik de tweede helikopter richting ons vliegen." Dat was het moment waarop de journalist "Nu komt hij er weer aan. Precies waar wij nu staan" roept.

Verdrinken

Voor buitenstaanders ziet het moment dat de TRT-verslaggever geraakt wordt er misschien komisch uit, maar Büşra beleefde het anders: "Ik werd kleddernat, er schoot water in mijn keel en ik dacht even te verdrinken, maar ik bleef doorgaan met het nieuws verslaan." Misschien pakt ze het de volgende keer anders aan: "Dit is voor mij ook een les geweest. Nu begrijp ik hoe moeilijk brandweerlieden het hebben."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2020

  • Akwasi ontvangt speciale Power Award voor zijn inzet voor Black Lives Matter

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • NS komt met nachttrein van Nederland naar Oostenrijk en Zwitserland

  • Kendall Jenner: "Niemand weet dat ik een stoner ben"