STER Advertentie
STER Advertentie

Man geeft miljoenen aan coronahulp uit in luxe

Man geeft miljoenen aan coronahulp uit in luxe
Unsplash

Woensdag 29 juli 2020 - 10:45 uur

|

Door:

Burç

Een 29-jarige man uit Miami heeft een bedrag van 13,5 miljoen dollar aan coronahulp aangevraagd namens meerdere bedrijven en dat gekregen. Met al dat geld leefde hij volgens de aanklagers in luxe. Zo kocht hij van zijn eerste inkomsten een dikke Lamborghini Huracan ter waarde van drie ton.

Leven in luxe

De man, ene David Hines uit Miami, leefde de afgelopen maanden als een miljonair dankzij coronaleningen bij de staat. Hij kocht volgens de aanklagers juwelen, bezocht de luxe hotspots in Miami en gaf duizenden dollars uit aan datingwebsites. Volgens dit artikel in de New York Times heeft de Amerikaan zo'n 13.542.740 dollar aangevraagd en daarvan zo'n 4 miljoen dollar ontvangen dankzij een speciale coronaleningsprogramma van de staat.

Legitieme zakenman?

Als we de inspecteur mogen geloven die aan het woord komt in de Times, dan heeft David (bijna) geen enkele uitgave gedaan die een bedrijf in nood zou doen. De advocaat van Hines ziet dat anders. Volgens hem is zijn cliënt "een legitieme zakenman die net als miljoenen andere Amerikanen financieel heeft geleden door de pandemie."

Opgepakt

David Hines heeft meerdere bedrijven op zijn naam staan die stuk voor stuk geen website hebben. Volgens de New York Times worden die bedrijven online beschuldigd van oplichting. Het is dan ook niet gek dat Hines inmiddels is opgepakt en wordt verdacht van bankfraude, het geven van valse verklaringen en het aangaan van transacties met onwettige opbrengsten. Hij kan tot 70 jaar gevangenisstraf krijgen.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'