STER Advertentie
STER Advertentie

Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

Maandag 10 augustus 2020 - 11:56 uur

|

Door:

Elize

Een ontvoerde Japanse tiener heeft dankzij een videogame kunnen ontsnappen. Het meisje zat een maand lang tegen haar wil vast in het huis van een man die ze online ontmoet had.

Vermist

De familie van de tiener was op 4 juli naar de politie gegaan om haar als vermist aan te geven. Het meisje, dat in een stad ten noorden van Tokyo woont, was die dag niet thuis gekomen. Ze was naar Tokyo gegaan om af te spreken met een 44-jarige ondernemer die ze op social media had ontmoet. 

De man had het meisje meegenomen naar zijn huis in Yokohoma, ten zuiden van Tokyo. Daar had hij vervolgens haar telefoon afgepakt en haar gevangen gehouden. 

Ontsnappen

Op 5 augustus lukte het het meisje om gebruik te maken van een game console dat verbonden was met het internet. Zo kon ze de politie online op de hoogte stellen van haar situatie. "Ik word vastgehouden en kan niet ontsnappen", stuurde ze in een bericht. De politie ging meteen naar het huis van de man waar ze haar aantroffen. Het meisje zat vastgeketend aan een metalen pijp. 

De man heeft toegegeven het meisje ontvoerd te hebben. De politie onderzoekt nog hoe hij contact met haar heeft kunnen leggen via social media.

 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen