STER Advertentie
STER Advertentie

Vliegtuig maakt rechtsomkeer omdat passagier weigert mondkapje te dragen

Dinsdag 15 september 2020 - 11:21 uur

|

Door:

Daisy

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een crew van een Delta-vlucht in Amerika die niet bepaald zin had in tegenspraak heeft rechtsomkeer gemaakt met het vliegtuig toen een passagier weigerde om een mondkapje te dragen, meldt Metro UK

taxiën 

De vrouw die zaterdag aan boord zat van een Delta-vlucht van Detroit naar Los Angeles, droeg een mondkapje tijdens het boarden van de vlucht, maar deed dat af zodra ze in het vliegtuig op haar stoel zat. Daarna weigerde ze om het mondkapje weer op te doen. Het personeel merkte de vrouw zonder mondkapje al snel op tijdens het taxiën en waarschuwde de piloten. Die maakten direct rechtsomkeer terug naar de  gate. De vrouw die weigerde het mondkapje te dragen werd gefilmd terwijl ze het vliegtuig uit werd geëscorteerd.

tumult

Een passagier aan boord omschreef aan de krant wat er gebeurde. Ze hoorde aan de achterkant van het vliegtuig tumult toen de vrouw werd geconfronteerd door het personeel, die haar vroeg waarom ze geen mondkapje droeg. De passagier vertelt dat de crew beleefd was tegenover de weigerende vrouw, maar dat ze erop stonden dat zij haar gezicht zou bedekken. Over het dragen van een mondkapje werd niet onderhandeld. Ze stuurden haar direct uit het vliegtuig toen de vrouw dat weigerde. 

half uurtje

De vlucht die de vrouw zou nemen duurde niet eens een half uur. Toen de vrouw uit het vliegtuig was verwijderd, vertrok de vlucht direct en belandde 28 minuten later op bestemming. De airline heeft als regel dat alle passagiers boven de twee jaar oud een mondkapje moeten dragen bij het inchecken, het gebruik van de lounges, tijdens het boarden,en tijdens de vlucht. Het enige moment waarop het mondkapje af mag, is als passagiers eten of drinken. 

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"