STER Advertentie
STER Advertentie

UFBR steunt Surinaamse weeskinderen

Dinsdag 25 september 2012 - 17:00 uur

|

Door:

Marcelo

Stichting UFBR (Unite For Basic Rights) kiest elk jaar een land uit waar ze weeskinderen steunen. Dit keer zijn alle ogen gericht op Suriname. Afgelopen vrijdag werd een benefietevenement georganiseerd waar Rotterdamse kinderen ook bij betrokken werden. Behalve het bijwonen van de verschillende activiteiten, konden ze ook hun steentje bijdragen. Om hun solidariteitsgevoel te stimuleren konden de kids iets verkopen wat ze thuis hadden liggen. De opbrengst hiervan werd aan dit goede doel geschonken.

Suriname
Met de donaties reizen de bestuursleden van UFBR binnenkort naar Suriname. Daar gaan ze een dagje doorbrengen met de kinderen en gaan ze bovendien spullen kopen die de weeshuizen nodig hebben. "Wij willen als bestuursleden in Suriname het geld zelf uitbesteden aan de weeshuizen om ook daar de lokale economie te versterken", aldus Ouafa el Ouasghiri. "Wij willen de liefde geven die ze missen. We willen daar elk jaar een steentje aan kunnen bijdragen", voegde ze er nog aan toe. Vorig jaar reisde het team af naar Marokko om de weeshuizen te steunen.

Quintis
Quintis Ristie was bij het benefietevenement aanwezig. Ook hij vond het ontzettend belangrijk dat er aandacht werd besteed aan dit onderwerp. Het is volgens de Rotterdammer goed dat deze kinderen die geen moeder en vader hebben, extra liefde krijgen. "Je hebt twee handen gekregen van God. Één om te nemen maar ook één om te geven", aldus Ristie.

 

Populair op FunX.nl

  • Gaat de internationale aandacht voor Zwarte Piet eindelijk voor verandering zorgen?

  • Franse kust overspoeld met 60 miljoen euro aan coca├»ne

  • Laurent Simons (9) haalt bachelordiploma aan TU Eindhoven

  • Vrouw (19) bevalt op dansvloer van Franse nachtclub

  • Awkward: Drake is verrassingsact, maar wordt uitgefloten door teleurgesteld publiek

  • Chinese toerist filmt vis met menselijk gezicht