STER Advertentie
STER Advertentie

UFBR steunt Surinaamse weeskinderen

Dinsdag 25 september 2012 - 17:00 uur

|

Door:

Marcelo

Stichting UFBR (Unite For Basic Rights) kiest elk jaar een land uit waar ze weeskinderen steunen. Dit keer zijn alle ogen gericht op Suriname. Afgelopen vrijdag werd een benefietevenement georganiseerd waar Rotterdamse kinderen ook bij betrokken werden. Behalve het bijwonen van de verschillende activiteiten, konden ze ook hun steentje bijdragen. Om hun solidariteitsgevoel te stimuleren konden de kids iets verkopen wat ze thuis hadden liggen. De opbrengst hiervan werd aan dit goede doel geschonken.

Suriname
Met de donaties reizen de bestuursleden van UFBR binnenkort naar Suriname. Daar gaan ze een dagje doorbrengen met de kinderen en gaan ze bovendien spullen kopen die de weeshuizen nodig hebben. "Wij willen als bestuursleden in Suriname het geld zelf uitbesteden aan de weeshuizen om ook daar de lokale economie te versterken", aldus Ouafa el Ouasghiri. "Wij willen de liefde geven die ze missen. We willen daar elk jaar een steentje aan kunnen bijdragen", voegde ze er nog aan toe. Vorig jaar reisde het team af naar Marokko om de weeshuizen te steunen.

Quintis
Quintis Ristie was bij het benefietevenement aanwezig. Ook hij vond het ontzettend belangrijk dat er aandacht werd besteed aan dit onderwerp. Het is volgens de Rotterdammer goed dat deze kinderen die geen moeder en vader hebben, extra liefde krijgen. "Je hebt twee handen gekregen van God. Één om te nemen maar ook één om te geven", aldus Ristie.

 

Populair op FunX.nl

  • Moeder betaalt bruiloft dochter, laat zich bezwangeren door bruidegom

  • Rijkste vrouw van Afrika werd steenrijk door corruptie via Nederland

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken

  • JoeyAK verdacht van ontvoering

  • Willem gaf 15.000 euro uit aan een neppe chick op datingsite

  • In beslag genomen designeritems steeds vaker online geveild: hoe zit dat?