FunX Rotterdam

"Winne doe je T-shirt uit!"

  1. Newschevron right
  2. "Winne doe je T-shirt uit!"
Om vmbo-scholieren meer te stimuleren om met taal bezig te zijn, werd de verhalenwedstrijd 'Er Was Eens' dit jaar voor het eerst georganiseerd. Meer dan 500 scholieren van zeven Rotterdamse scholen deden daaraan mee. De vijf beste verhalen werden gepresenteerd aan een vakjury. Bij de presentatie van jurylid Winne, werd het publiek meteen enthousiast.

Shirt uit!

De meiden in de zaal gilden massaal "Winne T-shirt uit!" en daar had de rapper moeite mee. "Dat is helemaal nieuw voor mij. Ik weet niet hoe ik daarmee om moet gaan, zeker omdat het 13/14-jarige meisjes zijn. Maar mijn ego is gestreeld," vertelde hij aan FunX-reporter Silas.

Juffrouw Marlies

Winne zat graag in de jury van de verhalenwedstrijd omdat hij taal erg belangrijk vindt. "Ik vind taal superbelangrijk en ik verdien daar grotendeels mijn brood mee." Winne vertelt dat hij voor het eerst in contact kwam met taal, door zijn basisschooljuffouw Marlies. "Toen ik heel jong was, vijf of zes jaar oud, toen schreef ik al gedichtjes. Zij vond die gedichtjes altijd supermooi en zei dat ik daar later iets mee moest doen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98207878"></iframe>
{/source}

Er Was Eens 2013 - Winaars

Silas spraak ook met de winnaars van Er Was Eens: klas 2D van het Thorbecke College.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98209718"></iframe>
{/source}


Ster advertentie
Ster advertentie