FunX Rotterdam

Dance Parade komt terug

  1. Newschevron right
  2. Dance Parade komt terug
Praalwagens, feestende mensen, dancemuziek, en dat allemaal in de binnenstad van Rotterdam. Gezellig? Heel erg gezellig, maar toch was het er de afgelopen jaren niet meer: de Dance Parade. Verrassing...it's back! Er zijn verschillende initiatieven geweest om het grootste dance-evenement van de Benelux weer terug te krijgen, maar de petitievan Rotterdammers Met Een Mening (RMEM) heeft heel erg goed gewerkt. Kevin Wouters van RMEM vertelde hierover in FunX City Rotterdam.

Voor de petitie zijn ongeveer 10.000 handtekeningen verzameld en het heeft in de gemeenteraad zelfs gezorgd voor een motie van Leefbaar Rotterdam en Groenlinks. "Wij hoefden niet eens mensen aan te spreken. Ze kwamen zelf naar ons toe en zagen wat er op onze shirtjes stond. Ze wilden uit zichzelf heel graag tekenen. En dat was niet alleen maar de jeugd, maar ook heel veel ouderen mensen die nu met kinderwagens rondliepen. Zij vertelden dat ze er in 1999/2000 ook stonden en graag willen dat hun kinderen het later kunnen meemaken."

In 2010 besloot de PvdA dat de Dance Parade niet meer door kon gaan. Er werden strengere veiligheidseisen gesteld en het krijgen van een vergunning werd ook lastiger gemaakt. Dat kwam voornamelijk door de strandrellen die ontstonden in Hoek van Holland. Maar door de petitie en de daarop volgende motie heeft de meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad gestemd voor terugkeer van de Dance Parade, alleen op een hele andere manier.

Beluister hieronder het interview met Kevin Wouters.



Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie