FunX Rotterdam

Werkloze jongeren niet kansarm, maar kansrijk

  1. Newschevron right
  2. Werkloze jongeren niet kansarm, maar kansrijk
Jong en werkloos, maar niet kansloos. De Rotterdammers die zich hebben aangesloten bij de Buzinezzclub timmeren hard aan de weg voor een mooie toekomst. De initiatiefnemer van deze club, Leo van Loon, wil jeugdwerkloosheid tegen gaan door jongeren tussen de 17 en 27 jaar te coachen en ze zo een betere kans op de arbeidsmarkt te bieden.Samen met twee jongeren die hij begeleidt, Angel en Mohammed, was hij te gast bij Serkan.

Sinds 2009 hebben er al meer dan 300 jongeren meegedaan met de Buzinezzclub. "Wat wij eigenlijk doen is ze ondernemend naar een opleiding, werk of een eigen bedrijfje helpen. Eerst gaan we met je kijken wat je wil en of je drive hebt. Wat ook belangrijk voor ons is, is dat je een uitkering hebt, zodat we je uit de uitkering kunnen helpen. Dan begint het pas echt," zegt Leo.

Vorige week kregen de jongeren bijvoorbeeld een workshop van een multimiljonair. "Hij vertelde hoe hij van school werd getrapt, door z'n ouders het huis uit werd getrapt en alleen maar aan het blowen en zuipen was. Op een gegeven moment was hij het beu en dacht nou ik ga toch weer leren. Via een opleiding en een paar banen heeft hij nu gewoon zijn bedrijf in Amerika toch naar de beurs gebracht. Hij zei ook: 'Jullie zijn helemaal niet kansarm, jullie zijn kansrijk.' Dat hij dat soort power aan de jongeren geeft vind ik heel tof. Chic en straat komen samen bij de Buzinezzclub om elkaar vooruit te helpen."



Een passende opleiding, baan of eigen bedrijfje, de Buzinezzclub probeert de Rotterdamse jongeren dus de juiste richting in de sturen. In het kader hiervan ging verslaggever Kavita met de volgende stelling op pad: In deze crisistijd kan je beter werken voor een baas dan zelf ondernemen.

Ster advertentie
Ster advertentie