FunX Rotterdam

Music Matters finalisten willen inspireren en stimuleren

  1. Newschevron right
  2. Music Matters finalisten willen inspireren en stimuleren
Eerder deze week zat de studio al vol met een aantal Music Matters finalisten, maar dat waren ze natuurlijk niet allemaal. Zo kwamen Neda Boin, Gita Buhari en KiT ook laten horen en zien waar ze goed in zijn. Zij zijn in de race om muziekambassadeur van Rotterdam te worden.

De finalisten hebben natuurlijk ieder een idee van wat ze als toekomstige muziekambassadeur zouden willen betekenen voor Rotterdam. Gita Buhari wil zich het liefst richten op mensen zoals zichzelf. "Ik wil me focussen op mensen die net een beetje als ik, iets heel goed met muziek kunnen, maar nog niet zo heel goed weten wat ze daar dan precies mee moeten."

Neda Boin wil het liefst dat ieder kind in Rotterdam een muziekinstrument gaat spelen en dat het wordt gestimuleerd vanuit de ouders, docenten en de overheid. Zij vindt muziek ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. "Ik hoop dat ik daarin wel echt een verschil kan maken." KiT wil voornamelijk gewoon heel veel mensen inspireren en mensen out of the box leren leren denken wat muziek betreft. Zo zouden ze het geweldig vinden om mensen in hun eigen taal en eigen instrumenten, zoals bijvoorbeeld Caribische percussie, verder te stimuleren.

Check hieronder de videoclip van de track Jackhammer van KiT.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Gita Buhari zingt haar eerste zelfgeschreven nummer Can I Lay With You live


Neda Boin wordt de Rotterdamse Alicia Keys genoemd en zingt het nummer When Lambs Become Lions live

Ster advertentie
Ster advertentie