FunX Rotterdam

Rass Motivated releast reggae-album

  1. Newschevron right
  2. Rass Motivated releast reggae-album
Nederland is een reggae-album rijker, want Rass Motivated releast zaterdag zijn album Who Am I. Met dit album deelt hij zijn "zoektocht met de wereld," dat vertelde de zanger in FunX City Rotterdam. "Who Am I is evenveel een vraag als dat het een statement is, want de persoon die je vandaag bent, is niet de persoon die je tien jaar geleden was."

Van hip hop naar reggae
Rass Motivated was niet altijd een reggaezanger. Hiervoor rapte hij in het Nederlands. Een aantal jaar voordat hij in 2012 muziekambassadeur van Rotterdam werd, ging hij naar Suriname. Daar nam hij spontaan een reggaetrack op. Daarna deed hij als reggae-artiest mee aan de Music Matters Awards, die hij in 2011 won, waardoor hij natuurlijk muziekambassadeur werd. Maar de zanger heeft veel meer op zijn muzikale CV staan, want hij was ook achtergrondzanger van Kalibwoy. Samen wonnen ze in 2010 de Grote Prijs van Nederland. Rass Motivated stond ook in voorprogramma's van verschillende grote artiesten, zoals Damian Marley.

Pure reggae
Rass Motivated is enorm trots op hoe zijn album klinkt. Voor zijn gevoel heeft hij, samen met producer Andreas Lagaris, de authenticiteit van reggae teruggebracht op dit album."Ik ben heel vaak heel kritisch geweest, ben ik nog steeds. Er zijn ook vast punten op het album waarvan ik denk ik had dat toontje net wat beter willen doen, maar uiteindelijk ben ik echt trots op het product dat we samen hebben voortgebracht."

Zaterdag is de albumrelease en FunX krijgt een primeurtje, want de zanger doet één van zijn albumtracks live in de studio.

Ster advertentie
Ster advertentie