STER Advertentie
STER Advertentie

Onderwijs belangrijk voor nieuwe partij Nida

Donderdag 16 januari 2014 - 12:00 uur

|

Door:

Kavita

Sinds deze week bestaat de nieuwe Rotterdamse partij Nida, die geïnspireerd is door de islam. Ze hebben nog niet veel losgelaten over hun standpunten en programma, maar in FunX City Rotterdam vertelde lijsttrekker Nourdin el Ouali over een belangrijk speerpunt van de partij: onderwijs. Zo vinden zij geschiedenislessen erg belangrijk. "Wat voor geschiedenisles wordt er gegeven en doet dat recht aan het collectieve geheugen? We vinden het heel belangrijk dat ook bijvoorbeeld mijn kinderen zich kunnen herkennen in die geschiedenis en dat het van ons allemaal is. Ik vind dat nu nog te eenzijdig."

Nourdin begon in de Rotterdamse politiek als raadslid van Groenlinks. Het was voor velen een teleurstelling toen hij uit Groenlinks vertrok, maar hij vindt het belangrijk om met Nida een nieuwe collectieve identiteit te vormen. "Dus dat je niet twee burgers hebt. Eentje die volwaardig is en eentje die ondergeschikt is. Voor een nieuw collectief geheugen moet je recht doen aan diversiteit en daar is geschiedenis heel belangrijk in." Hij vindt dat een aantal onderwerpen, als het slavernijverleden of het verhaal van de arbeidsmigranten, nu onderbelicht zijn.

Politiek in dienst van de Rotterdammer
Nida staat voor 'Politiek in dienst van de Rotterdammer. De Rotterdammer niet in dienst van de politiek'. Dit zijn volgens Nourdin geen holle woorden, maar realiteit. Hij denkt dat ze twee zetels kunnen behalen. Niet-moslims zijn ook welkom bij de partij. "Als mensen zich herkennen in onze visie en standpunten, dan is dat zo. Er is een nieuwe realiteit, een nieuwe generatie, allemaal Rotterdammers."Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Jason Derulo dropt nieuwe versie van 'Coño'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • ME bereidt zich voor op komst duizend hooligans naar Utrecht