FunX Rotterdam

R'damse KIT releast album in Amerika

  1. Newschevron right
  2. R'damse KIT releast album in Amerika
Onlangs stond de Rotterdamse KIT, ofwel Kuenta I Tambú, op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Maar deze groep maakt muziek die verder reikt dan de Nederlandse grenzen. Zo toerden ze door het Caribisch gebied en Noord-Amerika. Daarnaast hebben ze ook samenwerkingen met The Opposites en Gregor Salto op hun naam staan. KIT was te gast in FunX City Rotterdamom meer te vertellen over hun drukke artiestenleven.

De combinatie van traditionele Afro-Caribische invloeden en Europese dance, maakt dat de band op grote schaal gewaardeerd wordt. Zo stond er bijvoorbeeld een stukje over hen in de Amerikaanse krant The New York Times. "Dat zijn wel dingen die je dan gewoon een boost geven," zei één van de bandleden.

Als het aan zangeres Diamanta ligt, gaan ze oneindig door. "We willen met iedereen samenwerkingen, we willen niet stoppen." Zo komt er binnenkort een single uit met DJ Roog en wordt er gewerkt aan een nieuw nummer genaamd Santa Electra. Dit zal worden geremixt door een andere bekende DJ. Wie dat is, houdt KIT liever nog even geheim.

Europese dance, electro & de tambú
Tambutronic is het nieuwe album van KIT. Dit album is op 14 januari uitgebracht in Amerika."We speelden op het Global Fest en dachten, we doen daar ook gewoon een release. We gaan daar ook officieel een feestje van maken en dat kon."



In de show liet Serkan het nummer Lightswitch van het nieuwe album horen.



Ster advertentie
Ster advertentie