FunX Rotterdam

Rotterdamse Faisal Ben Said populair in China

  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse Faisal Ben Said populair in China

Begonnen aan de Rotterdamse Talent Night en nu een ervaren artiest: Faisal Ben Said. Aan de andere kant van de wereld is hij niet meer weg te denken. Dit Rotterdams talent is namelijk net terug uit China en heeft er duizenden fans bij door zijn tweede toer daar. Misschien zitten er zelfs een aantal Victoria's Secret modellen tussen, aangezien hij optrad tijdens hun show in China. De zanger was te gast in FunX City Rotterdam om hier meer over te vertellen.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Faisal kwam via facebook terecht in China. Kort na het plaatsen van een filmpje, werd hij benaderd door een Chinees boekingskantoor. "Er ging wat informatie over en weer, we hebben skypecontact gehad en zodoende kwam een contract boven tafel. Ik heb een contract getekend voor een jaar, ik als exclusieve artiest bij dat boekingsbureau." Hij heeft zich volledig weten te vinden in wat het publiek daar wil horen. Praten en zingen in het Chinees zijn niet meer vreemd voor hem.



Naast het toeren, geeft hij workshops aan jongeren in Rotterdam. De workshops hebben te maken met talentontwikkeling. Hiermee wil hij iets "tofs" terug doen voor de stad.



Multitalent
Faisal zingt niet alleen de sterren van de hemel, hij schrijft ook voor verschillende artiesten. Zo schreef en zong hij onder andere de topline voor een dancetrack van DJ RMFH. "Ik schrijf over alles, maar ik probeer zoveel mogelijk onverwachte topics naar voren te brengen."

Als verrassing coverde de zanger een extra nummer live in de show, namelijk John Legend's Ordinary People.



Ster advertentie
Ster advertentie