FunX Rotterdam

Couscous brengt samen en inspireert

  1. Newschevron right
  2. Couscous brengt samen en inspireert
"Als je jongeren eerder helpt met een sociaal netwerk, kunnen ze veel makkelijker aansluiting op de arbeidsmarkt krijgen dan nu," dat zei Marco Kranenburg, organisator van de Vrijdagmiddag Couscous. Hij was samen met zijn stagiaire Nazifa te gast in FunX City Rotterdam. Hoewel het nog geen vrijdagmiddag was, hadden ze wel wat lekkernijen meegenomen.

Deze middagen hebben een bijzondere werking. Je eet niet alleen gezellig samen couscous, maar het draait ook om elkaar inspireren door betrokkenheid. "Vrijdagmiddag Couscous is netwerken." Zowel jong als oud zijn welkom, zelfs als je eigenlijk best verlegen bent. Nazifa vond haar eerste kennismaking met dit initiatief helemaal geweldig. "Als je aan tafel zit met elkaar, is er vast iemand die wat meer praat dan de ander, die leidt dan ook meestal zo'n gesprek. Toen ik daar voor het eerst kwam, zat ik ook aan zo'n tafel en ik praat niet zoveel, maar iedereen komt dus op zo'n manier aan de beurt. Je helpt elkaar op weg."

Om te netwerken, moeten er natuurlijk wel mensen zijn waar je wat aan kan hebben. Zo zijn er veel ondernemers aanwezig die kleine bedrijfjes hebben. Volgens Marco hebben ze allemaal wel wat te bieden. "Wij kijken in de eerste instantie of de ondernemer jou kan helpen, maar kan die je niet direct helpen, zo'n ondernemer heeft wel een netwerk. Dus wie weet kan het netwerk wel wat voor jou betekenen en dat gaat hij samen met jou doen."

Tijdens de Vrijdagmiddag Couscous is het gesprek aangaan dus heel belangrijk. Waar het schip zal stranden is een andere vraag. Gelukkig zijn er een hoop succesverhalen uit voortgekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie